Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.05.2018.

10:50

Kakva nedelja za Kraljevski klub – Real je osvojio sve

Real Madrid postao je prvi klub u istoriji sporta koji je objedinio evropsku titulu u fudbalu i košarci.

Izvor: B92

Autor:B92

Kakva nedelja za Kraljevski klub – Real je osvojio sve
Photo by David Ramos/Getty Images/Starsportphoto

Fudbaleri ‘Kraljevskog kluba’ sinoć su u Kijevu treći put uzastopno, a četvrti u poslednjih pet godina, podigli pehar Lige šampiona, samo šest dana pošto je košarkaška sekcija učinila isto u Evroligi.

Ekipa Zinedina Zidana je sa 3:1 slavila protiv Liverpula u velikom finalu i tako nastavila dominaciju na Starom kontinentu.

To je bio 13. trofej u najelitnijem evropskom takmičenju za Real, odmah pošto su košarkaši stigli do ‘La Decime’ u Beogradu.

Tim koji trenira Pablo Laso, a koji je predvodio nestvarni Luka Dončić, srušio je branioca titule Fenerbahče u ‘Beogradskoj areni’ i tako se pobrinuo za dostignuće koje nijednom sportskom društvu do sada nije pošlo za rukom.

Prošle sezone Obradovićev Fener je bio bolji od Reala i, uprkos tituli fudbalera, onemogućio košarkaše da dupliraju slavlje. Tri godine pre toga košarkaši su omanuli u finalu protiv Makabija iz Tel Aviva u finalu, a fudbaleri savladali Atletiko. Sredinom prošlog veka propušteno je nekoliko šansi da se objedine titule, ali je sve to došlo na naplatu u Kijevu.

Možda je baš ova generacija zaslužila da obori i taj rekord.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve