Nova vest
Košarka

Petak, 25.05.2018.

13:29

Otac s Partizanom osvojio Istanbul – sin velika nada Reala

Mario Nakić, rođeni Beograđanin koji nastupa za mlađe kategorije Real Madrida, debitovao je za prvi tim "Kraljevskog kluba" u poslednjem kolu ACB lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Otac s Partizanom osvojio Istanbul – sin velika nada Reala
Foto: Youtube screenshot/Sport Klub

Nakić, koji je sin proslavljenog hrvatskog košarkaša Iva Nakića, odigrao je nešto više od šest minuta (2p, 1sk, 1/2 iz igre) u porazu Reala od Gran Kanarije 88:78.

Mario, koji se još nije odlučio za koju će reprezentaciju nastupati (Srbija, Hrvatska), tako je ostvario san i posle završnog turnira za mlade u Beogradu došao je do prvog seniorskog nastupa.

Nakić, koji je rođen 2001. godine, košarkom je krenuo da se bavi kao veoma mlad, a izdanak je zemunske škole, kao i Partizana čiji je dres nosio do 2015. godine kada je prešao sa samo 14 godina u madridski klub.

Mario iza sebe ima odličan turnir za mlade u Beogradu "Adidas Next Generation", pošto je na tri meča prosečno beležio 17,3 poena, četiri skoka, 2,7 ukradene lopte i 1,3 asistencija.

Pokriva poziciju beka i ukoliko nastavi sa napornim radom svetla je budućnost pred njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve