Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.05.2018.

21:58

FMP pobedom protiv Zlatibora u polufinalu Superlige

Košarkaši FMP su rezultatom 94:87 na gostovanju savladali Zlatibor Čajetinu, a time rešili seriju 2-0 i plasirali se u polufinale Superlige Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

FMP pobedom protiv Zlatibora u polufinalu Superlige
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

FMP je u sportskom centru Zlatibor, bez većih problema, pred oko 400 gledalaca po drugi put bio bolji – 94:87 (22:13, 29:30, 20:28, 23:16).

Član regionalne ABA lige je bolje otvorio meč i na poluvreme otišao sa sigurnom prednošću od osam poena.

Zlatibor je u trećem kvartalu uspeo da konsoliduje svoje redove i taj period igre reši u svoju korist 28:20, i tako u poslednju deonicu meča uđe nerešenim rezultatom.

Međutim, poslednji deo igre pripao je gostima iz Beograda koji rutinski privode meč kraju i slave plasman u polufinale Superlige.

Kod poraženih, Milan Vulić zabeležio je 24 poena, koliko je imao i Dragoslav Papić.

Najbolji akter meča je bio Nemanja Nenadić sa 29 poena, šest skokova i četiri uspešna dodavanja, a u FMP još su se istakli Marko Jeremić sa 19 i Dragan Apić sa 13 poena.

FMP će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Borca i Dinamika, gde je rezultat trenutno 1:1, a odlučujuća treća utakmica igra se u petak od 18 časova u Čačku.

U drugom polufinalu igraju Partizan i Crvena zvezda, a prvi meč na programu je u ponedeljak, 28. maja od 18 časova.

Beogradski timovi su prošli u polufinale pobedama od po 2:0 u četvrtfinalu. Partizan je bio bolji od Mega Bemaksa, a Zvezda od Vršca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve