Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.05.2018.

09:29

Mostarci okončali dominaciju Igokee u BiH

Posle pet godina dominacije Igokee, Bosna i Hercegovina je dobila novog šampiona u košarci.

Izvor: AK

Autor: AK

Mostarci okončali dominaciju Igokee u BiH
Foto: ABA/Igokea/Nenad Vuruna

Mostarski Zrinjski je šokirao Laktaše 77:73 u četvrtom meču finala plej-ofa BiH i sa 3-1 u seriji stigao do prve titule u klupskoj istoriji.

Tokom celog meča igralo se koš za koš, sve vreme je bilo jasno da će pobednik biti rešen tek u poslednjim trenucima susreta, a rešio ga je Ivan Ramljak trojkom za četiri razlike u poslednjem minutu za Zrinjski.

Mostarce je do istorijske pobede predvodio Sokolović sa 21 poenom, dok je junak Ramljak dodao 19. Najefikasniji u domaćem timu bili su Artis i Rikić sa po 14 poena.

Međutim, iako je Zrinjski šampion, Igokea će opet predstavljati BiH u ABA ligi, što je još pre dva meseca saopštilo regionalno takmičenje.

"I dalje ne mogu da verujem da mnogi ne razumeju i ne čitaju odluke koje smo doneli, dok s druge strane imamo i grupaciju onih koji su šokirani, zlonamerni i na prvom mestu potpuno neupućeni u ceo projekat, ali imaju šta da kažu. Moram da podsetim da je ABA liga – liga klubova, dakle vlasnici lige su ravnomerno klubovi koji je vode i njom upravljaju. Sve odluke na Skupštini donete su gotovo jednoglasno. Pa i odluka da jedan klub ulazi u prvu ABA ligu", rekao je pre nekoliko meseci predsednik ABA lige Nebojša Čović.

Tako će Zrinjski učestvovati u drugom rangu regionalnog takmičenja ABA 2, zajedno sa sarajevskom Bosnom koja je bila bolja od gradskog rivala Sparsa u meču za treće mesto i plasman u ovo takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve