Nova vest
Košarka

Sreda, 23.05.2018.

17:33

NBA timovi 'čerupaju' Žalgiris – odlaze Pengos, Ulanovas i Vajt?

Posle neverovatnog uspeha Žalgirisa osvajanjem trećeg mesta na Fajnal foru Evrolige u Begoradu, mnogi NBA timovi su zainteresovani za njihove igrače.

Izvor: LN

Autor: LN

NBA timovi 'čerupaju' Žalgiris – odlaze Pengos, Ulanovas i Vajt?
STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Naime, najviše interesovanja imaju kanadski plejmejker Kevin Pengos, američki krilni centar Aron Vajt i litvanski "čovek od zadatka" Edgaras Ulanovas.

Za Pengosa su zainteresovani mnogi NBA timovi, ali i ako ne dođe do odlaska "preko bare", zasiguran mu je višemilionski ugovor u Evropi.

Vajt, koji je 2015. draftovan od strane Vašington Vizardsa, bio je odličan u svojoj prvoj evroligaškoj sezoni. On ima važeći ugovor sa litvanskim prvakom i sledeće sezone, ali u njegovom ugovoru postoji izlazna klauzula za neki od NBA timova, dok interesovanje istih postoji.

Ulanovas, koji je često kritikovan zbog svog stila igre, neće baš u najjaču ligu sveta, ali bi mogao u neki od većih evropskih timova. On ima opciju za narednu sezonu u ugovoru vrednom 'samo' 180 hiljada evra, ali ni on ni Žalgiris ne smatraju da je to pošteno.

Litvanski novinar Donatas Urbonas pominje razgovore između dve strane o novom ugovoru, vrednom oko 400 hiljada evra po sezoni, ali ako "litvanski Nikola Kalinić" i Žalgiris ne budu mogli da nađu zajednički jezik, očekuje se njegov prelazak u nekog od velikana evropske košarke.

Nešto slično ovom scenariju se desilo i leta 2017. sa srpskim šampionom Crvenom zvezdom, koja je posle neverovatne EL sezone bila primorana da rasproda maltene ceo svoj tim, a svi znamo gde ih je to dovelo.

Uspeh Žalgirisa je, naravno, dosta veći nego uspeh Zvezde, kao i platežna moć Litvanaca, tako da se ne očekuje "letnja rasprodaja" u timu Šarunasa Jasikevičusa, ali ako do nečega sličnog dođe, verujemo da će uspeti da nađu adekvatne zamene.

Da problemi budu veći za momke iz "Zelene šume", ni ostanak trenera Jasikevičusa nije potvrđen, a to bi verovatno bila i najozbiljnija promena u ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve