Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.05.2018.

23:18

Tavares: Imao sam zadatak – pusti Melija da šutira

Košarkaš Real Madrida Valter Tavares kaže da je njegov tim rizikovao u finalu Evrolige proitv Fenerbahčea jer je pustio Nikola Melija da šutira spolja.

Izvor: B92

Autor:B92

Tavares: Imao sam zadatak – pusti Melija da šutira
StarSport

Meli je bio najefikasniji u Feneru sa 28 poena, Tavares je imao čak 20 manje, ali je pokupio nekoliko bitnih skokova u odbrani i napadu i time doprineo pobedi Reala.

Real Madrid je pobedio sa 85:80 i po deseti put postao prvak Evrope.

"Uloga je bila teška jer su niski i brzi, trener mi je rekao šta da radim. Ključ je bio da ostanem nazad i pustim ih da šutiraju. Rizik je, jer je Meli odličan šuter, ali pogodi jedno, jedno promaši pa je 50:50, a mi smo dobili", rekao je Tavares koji je otkrio i ko mu je prvo čestitao posle pobede u Beogradu.

"Prva osoba koju sam zagrlio je moja supruga. Svaki put kad osvojimo nešto nikad ne odem da je zagrlim pa sam sad otišao prvo kod nje".

Ko će druga osoba koju ćeš da zagrliš – pitali su ga novinari.

"Tebe", kratko je uz smeh rekao Tavares. Na svojim patikama ima tri boje, plavu, belu i crvenu i kaže da ga to podseća na Zelenortska Ostrva odakle je poreklom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve