Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.05.2018.

22:34

Dončić: Svi govore o nagradama, ali…

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić bio je presrećan posle osvajanja Evrolige, ali nije želeo da sebe ističe u prvi plan.

Izvor: B92

Autor:B92

Dončić: Svi govore o nagradama, ali…
Starsportphoto

‘Kraljevski klub’ je novi šampion Evrope, pošto je u finalu Fajnal fora Evrolige u Beogradu savladao Fenerbahče sa 85:80.

On je finalni susret završio sa 15 poena (2-4 za dva, 1-4 za tri, 8-10 penali), uz 3 skoka i 4 asistencije.

"Veoma sam srećan i ponosan na svoj tim. Ovo je bila veoma teška sezona za nas, ali smo ostali na okupu, držali se zajedno i uspeli", rekao je Dončić.

Mladi Slovenac je proglašen za najkorisnijeg igrača Fajnal fora u Beogradu, što mu je treća nagrada koju je dobio – prethodno je izabran za MVP regularnog dela Evrolige, kao i za "Zvezdu u usponu".

"Svi govore o nagradama, ali kada izađem, na teren samo želim da se zabavljam".

Otkrio je i šta je presudilo u finalu sa turskim predstavnikom.

"Ključ je da budemo tim – bilo da pobeđujemo ili gubimo. Svi su odigrali kako treba, moram da se zahvalim i navijačima koji su imali vere u nasi mnogo mi je drago što sam u Real Madridu".

Serhio Ljulj je iza sebe ostavio period od 9 meseci bez košarke zbog povrede ligamenta kolena, vratio se i osvojio evropsku krunu.

"Veoma sam srećan – godina je bila veoma teška, imali smo mnogo povreda. Međutim, rasli smo kao tim i zaslužili da se nađemo ovde. Dali smo sve što smo imali na terenu i sada ćemo proslaviti sa navijačima", dodao je Ljulj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve