Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.05.2018.

19:53

Micić: Bez obzira na komentare, pokazao sam šta posedujem

Plejmejker Žalgirisa Vasilije Micić smatra da je njegov tim na Fajnal-foru u Beogradu pokazao da je imao kvalitet da osvoji Evroligu.

Izvor: AK

Autor: AK

Micić: Bez obzira na komentare, pokazao sam šta posedujem
Foto: B92

Žalgiris je u Štark areni osvojio treće mesto nadigravši favorizovani CSKA 79:77 u nedelju.

"Mislim da jesmo jer smo cele sezone pokazivali to i pobeđivali najbolje ekipe. I protiv Fenera na ovom F4 nismo bili tako loši. Falilo je iskustva, te izgubljene lopte i 19 poena za 12 minuta Bobija Diksona su stvarno bili nestvarni. I sa tim poenima mi smo bili na -2, -3. U jednom trenutku, sa Kevinovom trojkom na minus jedan, ali nije bilo dovoljno. Želim im da osvoje", rekao je Micić.

Litvanski tim je tokom većeg dela meča potpuno nadigrao "Armejce", imao je i 21 poen razlike, da bi na kraju pobednik bio rešen u poslednjim sekundama.

"Fantastična utakmica, ali i nije fantastična. Na kraju se dogodilo nešto što nismo očekivali, gledajući prvih 35 minuta. Znajući kako smo igrali ove sezone ne mogu da kažem da je bilo očekivano. Mnogo utakmica smo dobili u poslednjim sekundama, fali nam iskustvo da samo finiširamo meč kako treba. Opet, ovako je možda i slađe, kad znamo protiv koga smo igrali. Oni možda nisu bili u najboljem raspoloženju danas, ali na kraju su pokazali da imaju kvalitet dase vrate iz -20, što smo i očekivali".

Micić je bio jedan od najbolji igrača Žalgirisa na ovom meču, sa Jankunasom je bio najefikasniji pojedinac u ekipi sa 15 poena.

"Znači mi, pogotovo što prethodna pre dva dana nije bila najsjajnija. Mnogo mi je drago kad kroz dva dana unapredim svoju igru, iako mislim da je i od ovoga može bolje. Ali to je ipak velika stvar. Prvo iskustvo na F4, svaki minut na terenu mi je značio mnogo. Takve trenutke najviše voli svaki košarkaš, pa i ja".

Srpski košarkaš je pokazao da je nepošteno osporavan prethodnih godina posle nekoliko sezona stagnacije.

"Meni je prošla sezona u Turskoj bila lični pokazatelj toga šta ja posedujem, bez obzira na komentare ili druga mišljenja. Svako ima pravo na njih. Ja sam dečko koji voli da trenira, koji voli da radi. Znam iz čeka sam se vratio, iz kakvih stvari sam izašao. Ali to je moja stvar, moja karijera, ja samo tako na to gledam. Na sledeći dan, na sledeću utakmicu".

Iza Žalgirisa je jedna od najboljih sezona u poslednjih desetak godina, ali se postavlja pitanje da li litvanski velikan može i naredne da bude na ovom nivou.

"Neki igrači su definitivno ostali, dok Pangos mislim da treba da ide. Imao je izvanrednu sezonu, a i njegovi apetiti su veliki. Ne znam sa trenerom šta će biti jer i on je imao neverovatnu sezonu i lično i timski. Ali oni imaju viziju, nakon ove sezone priča se dosta u Litvaniji da će da poboljšaju neke osnovne stvari kako bi se oformio još jači tim za sledeću sezonu. Ali je i ova bila pokazatelj da i bez najvećeg budžeta može da se napravi veliki rezulta. Ja sam bio deo toga i stvarno sam ponosan".

Micić je prošlog leta potpisao ugovor na 1+1 sezona, ali još nije poznato da li će ostati u Kaunasu.

"Ja nikad to ne radim pre kraja sezone, jednom sam se opekao u životu. To zvuči malo nezbiljno s moje strane, ali ne volim dok se ne završi sezona da se fokusiram na sledeću. Tako je bilo i ove. Nijedna utakmica se nije pripremala osim naredne. To je i bio jedan od razloga što smo igrali ovako dobro. Atmosfera i uslovi za rad u klubu su izvanredni, možda među najboljima u Evropi. Mislim da sam to iskoristio na najbolji mogući način".

Tokom meča sa Žalgirisom je imao jedan žešći sukob sa Kajlom Hajnsom.

"Meni se taj gest nije svideo jer on nije prepoznao momenat o čemu se radi. On je zaštitio svoju ekipu, njegova stvar. Znamo se čak i privatno, meni se nije svideo gest, to je sve bilo i u žaru borbe, ali njemu na dušu. Bilo je i namerno, on je mislio da pričam nešto njegovim saigračima, a pre toga me i Rodriges udario u stomak namerno, ja sam reagovao na to i on je zaštitio svoje. Ali, bilo pa prošlo".

U finalu F4 Evrolige od 20h igraju Fenerbahče i Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve