Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

14:50

F8: Rimljani "ugasili" Zvezdine nade za finale

Juniorski košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Stelazura Rome (75:64) u poslednjem meču finalnog turnira juniorske Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

F8: Rimljani
Foto: B92/MLj

Zvezda je imala kakve-takvev šanse za plasman u finale i pobeda im je bila neophodna, ali su italijani tokom celog meča bili bolji i zasluženo trijumfovali.

Ovim rezultatom poznati su učesnici finala "Adidas Next Generation" turnira, a to su litvanski Lijetuvos Ritas i pomenuta Stelazura Roma.

Mladi košarkaši iz Rima su bolje otvorili meč i, posle efikasne prve četvrtine, imali prednost od četiri poena razlike.

Međutim, Zvezda se vraća u velikom stilu i drugi period igre rešava u svoju korist rezultatom 22:13 i na poluvreme odlazi sa prednošću od pet poena.

Crveno-beli ipak nisu uspeli da nastave sa kvalitetnom igrom, pogotovo ofanzivnom, pa su za celo drugo poluvreme postigli samo 22 poena, a Stealzura je zabeležila treću pobedu u isto toliko mečeva i zasluženo se plasirala u finale konačnim rezultatom 75:64 (24:20, 13:22, 23:14, 15:8).

Kod domaćina istakao se Arijan Lakić sa 15 poena i osam skokova, Marko Pavićević je imao 14, a Bojan Tomašević je uz deset poena zabeležio i sedam uhvaćenih lopti.

Stelazuru je predvodio sjajni Luka Konti sa čak 23 poena, dok je Dalf Adem Panopio imao 19 uz pet asistencija. Alesandro Ćipola je imao deset poena, a Pol Ebua isto toliko skokova.

Veliko finale na programu je u nedelju od 10.00 u beogradskoj "Štark Areni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve