Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

13:48

"Kad me je Željko poslao na klupu, hteo sam da ga ubijem"

Trener Real Madrida Pablo Laso prisetio se nekih od lekcija koje je naučio od srpskog trenera Željka Obradovića kod koga je trenirao dve godine u Real Madridu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: StarSport

Obradović je sa Realom osvojio titulu prvaka Evrope 1995. godine, ali se u Madridu nije zadržao dugo.

Pablo Laso je u tom trenutku igrao kod njega i bio jedan od iskusnijih igrača.

"Mislim da je teško da kažem samo jednu stvar. Svakog dana sam učio ponešto, stvari koje su možda i glupe, ali su na kraju upalile, od prvog dana kad sam stigao u Real, te dve godine su bile učenje svakog dana. Imali smo dobar tim, ali nismo imali sreće da Željko više ostane jer sam mislio da možemo da napravimo sastav koji će da vlada godinama. Nije se ostvarilo, ali je za mene kao igrača bilo sjajno da me trenira Željko. Kad pogledamo u budućnost, mnoge stvari koje sam tada naučio, koristiću kao trener. Uvek se sećam utakmice u Kupu kupova ili tako nešto, na kraju utakmice je skoro bilo gotovo, vodimo 12 poena, ja sam prevodio loptu, Željko me je poslao na klupu, rekao mi je: 'OK, Pablo, uradio si posao". Hteo sam da ga ubijem. Ali je video da sam bio gotov. To je bila jedna lekcija i zaista sam srećan što sam bio pored Željka", rekao je Laso.

Obradović kaže da je i sam od Lasa naučio neke lekcije jer tvrdi da su mu najbolji učitelji uvek bili njegovi igrači.

"Svaki minut u Beogradu me usrećuje jer ovde nisam dugo godina. Naravno svaki trener se probudi ujutru i shvati da ne zna sve na svetu. To se i meni dešava. Još uvek pokušavam da neke stvari menjam i najbolji učitelji koje trener može da ima su njegovi igrači. Puno sam naučio od svih mojih igrača, to je moj način rada. Smatram da je košarka jednostavna igra. Sve što u košarci se radi, uradili su igrači, a onda mi treneri pokušavamo to da promenimo, ali najvažniji su igrači", rekao je Obradović.

Laso je u Realu kao trener od 2011. godine, a kada je prvi put zaigrao protiv svog nekadašnjeg trenera kao njegov takmac sa klupe, imao je jednu želju.

"Mislim da imamo sjajne igrače, sećam se kad sam prvi put igrao protiv Željka kao trener, rekao sam nadam se da ćemo puno igrati jedan protiv drugog. I to se ostvarilo. Nema tu mnogo velike tajne, mnogo ljubavi za košarku, napornog rada i želje da se pobedi. Dve ekipe su se u dugom periodu dokazale da imaju taj kvalitet. I Real i Fener su prepoznatljivi poslednjih godina", izjavio je Laso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve