Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

13:15

Obradović: Imamo strategiju koja radi; Laso: Najbolji su u finalu

Treneri Fenerbahčea i Reala Željko Obradović i Pablo Laso kažu da timovi imaju više kvalitetnih igrača, pa je pokušaj da se zatvori samo jedan poguban.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Obradović: Imamo strategiju koja radi; Laso: Najbolji su u finalu
Foto: B92 / Miloš Ljubisavljeviæ

Real i Fenerbahče su se plasirali u finale Evrolige pobedama nad CSKA i Žalgirisom na fajnal foru Evrolige u Beogradu.

Tim Željko Obradovića je slavio 76:67 protiv litvanskog sastava, dok je Real u drugom polufinalu pobedio CSKA sa 92:83.

"Drago mi je sto sam ovde i što igramo finale Evrolige. Ponosan sam na igrače, igramo protiv sjajne ekipe koja je takođe završila posao, 16 timova je igralo najboljih u Evropi. Sutra Fener Real, drago mi je, očekujem finale", rekao je Laso.

Njegov kolega sa klupe istanbulskog tima Željko Obradović kaže da strategija koju Fenerbahče primenjuje očito daje rezultate, pa se nije osetio izostanak Bogdana Bogdanovića, Pere Antića i Ekpea Juda.

"Dobar dan svima, veoma sam zadovoljan treću godinu zaredom, znači da imam strategiju koja nam daje rezultate na nivou tima i kluba. Mislim da smo zdravi što je neophodno za rezultate. Prošle godine smo osvojili prvu titulu u istoriji, pričali smo šta je potrebno da se vratimo na F4. Izgubili smo važne igrače Peru, Bogdana i Juda i neki novi su potpisali. Igramo protiv tima koji predstavlja istoriju košarke u Evropi. Trenutak je da čestitam PAblu jer su uvek pronašli način da igraju dobru košarku. Svi su ovde, zaslužuju to", kaže Obradović.

Fernandes ističe da njegovi saigrači ne razmišljaju o 'osveti' Fenerbahčeu zbog poraza na prethodnim F4, a Slukas da se koncentriše samo na finale i da sebe ne vidi kao lidera na terenu kao što ga novinari ističu. Govoreći o adutima protivnika, Obradović kaže da se Realu ne može oduzeti samo jedan.

"Nisam se baš naspavao sinoć, nisam razmišljao o tome, toliko su kompletni da ako se fokusirate na jednu ili dve stvari, opet nemate šanse. Ima tu nekih novih stvari, ali igraju na sličan način otkako ih je Pablo uzeo. Pokušaću da planiram našu igru unapred i reagujem na sve njihove detalje. Ako možemo da uspemo u tome, onda ćemo sutra biti zadovoljni", kaže Obradović, a slično misli i trener Reala.

"Isto je sa mnom, kad igrate ovakve utakmice i razmišljate o jednoj stvari timovi kao ovaj će vas ubiti sa boka. U ovom trenutku se za puno stvari morate pripremiti. Taj duh iz boce da oduzme jednu osobinu neće biti dovoljno", kaže Laso.

Finale između Reala i Fenerbahčea je u nedelju u 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve