Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

12:50

F8: Mega porazom završila takmičenje, Cerovina blizu tripl-dabla

Košarkaši juniorskog tima Mega Bemaksa su poraženi u poslednjem meču Juniorske Evrolige od Real Madrida – 78:72 (18:15, 21:18, 22:23, 17:16).

Izvor: LN

Autor: LN

F8: Mega porazom završila takmičenje, Cerovina blizu tripl-dabla
photo: Pedja Milosavljevic

Obe ekipe su još juče znale da nemaju šanse za prolaz u finale, s obzirom da je tu privilegiju obezbedio Lijetuvos Ritas, pa je meč bio bez rezultatskog značaja

Madriđani su vodili tokom maltene celog meča, polago gradili prednost i na poluvreme otišli sa +6.

Real je u trećoj deonici imao prednost i od čak 13 poena, ali je srpski predstavnik uspeo da konsoliduje svoje redove i čak dobije taj period igre.

Mega Bemaks je u poslednjoj četvrtini uspela da poravna rezultat na 72:72 na nešto manje od četiri minuta do kraja utakmice. Međutim, tada dolazi do kolapsa u napadu Mitrovčana, koji do kraja meča nisu postigli nijedan poen. Puno loše selekcije šuta, ishitrenih trojki, i koš Karima Kvilija u poslednjem minutu koji je Realu osigurao trijumf.

Najefikasniji kod poraženih, koje vodi bivši strateg Crvene zvezde Vlada Vukoičić, bio je Luka Cerovina koji je uz 17 poena imao i osam skokova i asistencija i bio je jako blizu tripl-dabla, dok je Mateja Jovanović dodao 15 poena i šest skokova.

U pobedničkoj ekipi košarkaš srpskog porekla Mario Nakić upisao je 16 poena, Amar Sila je imao osam poena i čak 12 skokova, a Diego de Blas je meč završio sa 13 poena i sedam skokova, uz šut za tri poena 3/10.

"Kraljevski klub" će takmičenje završiti sa skorom 2-1, dok je Mega na 1-2, a u finale se plasirao litvanski predstavnik Lijetuvos Ritas skorom 3-0.

Crvena zvezda ima i dalje šanse za prolazak u veliko finale, a svoj meč igra od 13.00 protiv Stelazura Rome. Crveno-beli bi se eventualnom pobedom, uz poraz Huventuda od Bajerna, pridružili Lijetuvos Ritasu u finalu završnog turnira Evrolige u beogradskoj "Štark Areni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve