Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

08:18

Laso: Voleo bih da se svi sećaju Reala kao pobednika u Beogradu

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je da je ponosan na svoje igrače i istakao da je ekipa verovala da će stići do finala.

Izvor: LN

Autor: LN

Laso: Voleo bih da se svi sećaju Reala kao pobednika u Beogradu
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Real Madrid se plasirao u finale Evrolige, pošto je u drugom polufinalu pobedio CSKA iz Moskve sa 92:83.

"Želim da čestitam igračima na sjajnoj pobedi. Kada igrate protiv CSKA morate da uradite puno dobrih stvari da biste dobili utakmicu. Prva četvrtina nije bila baš dobra, puno smo promašivali, oni su pronašli ritam, dali teške koševe", rekao je Laso.

Na drugoj polufinalnoj utakmici našli su se potpredsednik košarkaških operacija i vlasnik Finiksa kako bi posmatrali Luku Dončića, koji je meč završio sa 16 poena.

Laso ceni da je njegova ekipa odigrala jako dobru timsku odbranu, kao i da je to takođe jedan od ključeva pobede nad CSKA iz Moskve.

"Džejsi (Kerol) nam pomogao šutevima i odbranom. Svi smo se držali plana u drugom delu, dominirali smo u svim situacijama koje smo ranije analizirali. Odradili smo sjajan posaoI. mali smo tešku sezonu od samog početka i retko ko je verovao da će Real igrati finale. Svi igrači su posle povrede Ljulja davali mnogo više. Svima njima treba biti zahvalan, oni su nas doveli do ovde. U decembru, siguran sam, da je retko ko verovao da ćemo igrati finale, ali mi smo verovali. Radili smo dobar posao na terenu, sjajan posao, prilagođavali smo se svakoj situaciji", rekao je Laso.

Real Madrid će u finalu igrati protiv Fenerbahčea koji je sa 76:67 pobedio Žalgiris.

"Tačno da su ovo dve vezane pobede (u Beogradu). Ajde još jednom da probamo da dobijemo. Kao što sam rekao o ovoj zemlji i gračima, imam ogromno poštovanje, kao i za atmosferu. Sve je fantastično, svi će sećati ovog finala. Ponosan sam na to, jer je ovo grad košarke. Voleo bih da se svi sećaju Real Madrida kao pobednika u Beogradu", rekao je Laso.

On je dodao da je Ognjen Kuzmić vratio "bezkontaktnim treninzima", ali da neće nastupati do kraja sezone.

Finale Evrolige izmedju Real Madrida i Fenerbahčea igraće se u nedelju od 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve