Nova vest
Košarka

Petak, 18.05.2018.

22:41

Obradović: Prvo što sam rekao igračima na poluvremenu...

Trener Fenerbahčea Željko Obradović kaže da je bio zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Žalgirisom u polufinalu Evrolige i čestitao je Šarunasu Jasikevičusu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Obradović: Prvo što sam rekao igračima na poluvremenu...
Starsport

Jasikevičus je sa Žalgirisom neočekivano stigao do završnice elitnog takmičenja što je zaslužio igrama tokom sezone.

Dalje od polufinala se nije moglo pa je Obradovićev Fener u finale prošao posle trijumfa 76:67.

"Probali smo što bolje da pripremimo utakmicu, znamo kakav karakter imaju i danas su to pokazali zahvaljujući timu, ali i treneru. Uvek pronađu način da se vrate u utakmicu. Čak i kad bismo vodili po deset, 12 poena, uvek su se borili i vraćali. Bili smo spremni i na to, pričali smo dosta o toj činjenici. Zaslužuju da budu u završnici jer imaju odličan tim i još jednom im čestitam na svemu što su uradili ove sezone", rekao je Obradović posle utakmice.

Fenerbahče je pre dve godine finale Evrolige izgubio praktično na jednu loptu, prošle je postao šampion, a sada je na korak od tog cilja još jednom.

"Čestitam i svojim igračima, treću uzastopnu godinu su u finalu, za to postoji razlog. Poštovanje među nama, hemija u timu, zato zaslužuju da još jednom budu u finalu. Zahvaljujem njima i svim navijačima koji su iz Turske došli da nas podrže bili su važan deo našeg dobrog rezultata. I naravno, hvala ljudima ovde u Srbiji jer znam da su i mnogi od njih došli da podrže nas. Sjajna atmosfera, ovo je ono što treba evropskoj košarci, čestitke i navijačima Žalgirisa", kaže Žoc.

Iako je Fener bio bolji u prvom poluvremenu, razlika je bila šest poena i rezultatski se nije videla.

"Prvo što sam rekao igračima u poluvremenu je bilo 'igrali smo dobro'. Imamo šest poena, naterali smo ih da izgube 12 lopti, znači da tim radi. Odbrana je bila dobra, fokusirana. ALi kao što kažem, Žalgiris je tim koji će naći način da pogodi. Možda nisam bio zadovoljan u dve ili tri situacije u odbrani. Možda je više bilo problema u napadu. Tim ima kvalitet da bude još bolji u napadu", smatra Obradović, koji dodaje da je fokus turske ekipe bio dobra odbrana i da je taj zadatak obavljen.

"Proučavali smo mnogo igru Žalgirisa, čak sam i sanjao koliko napada Šaras pravi za šutere, šut za tri poena. Bili smo fokusirani i nismo davali lake šuteve, posebno Pangosu i Milaknisu. Odbrambeno smo probali da to uradimo. Tri šuta koja je pogodio bila su posle zamene, teški šutevi proitv mojih velikih momaka, ali to je jedan od njegovih kvaliteta. Bobi Dikson... Pričao sam sa svojim štabom koliko bi trebalo da igra. Gledali smo trening i video sam u očima kako se sprema. Bobi je takav. Jedanaest minuta, 19 poena, a to nije prvi put. Nema mnogo igrača takav mentalni sklop. Ali kao trener moram da brinem o svim igračima i danas su svi doprineli da odemo u finale", istakao je Obradović.

Na pitanje šta misli o učinku Džejsona Tompsona koji je slabije pod košem branio Brendona Dejvisa, Obradović kaže da je Tompson jedan od najzahvalnijih igrača koje je trenirao.

"Trener sam 26 godina, a jedan od najboljih momaka sa kojima sam sarađivao, jeste Džejson Tompson. Igra jedan minut on je srećan, igra 39 minuta on je opet srećan. Svaki put. Veoma važan igrač za mene i nastaviću da razmišljam tako", kaže Obradović.

Za Kostasa Slukasa kaže da je 'um' njegove ekipe koji ima lidersku ulogu i kada ne pravi velike brojke.

"Ovo je peto finale koje igra. Dva sa Olimpijakosom i sada tri sa Fenerom, neverovatno iskustvo. Zna u svakom trenutku kako da igra, jedino povremeno nije dovoljno agresivan i pokušavam da ga poguram. Sve ostalo je dobro i nadam se da će nastaviti da igra isto", kaže trener istanbulskog sastava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve