Nova vest
Košarka

Petak, 18.05.2018.

21:29

Šaras: Ne žalim što sam uveo Vasu, Pangos ne može da igra 40'

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičus je čestitao je Fenerbahčeu na pobedi u polufinalu Evrolige i žali jedino za time što njegov tim nije igrao čvršće.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Šaras: Ne žalim što sam uveo Vasu, Pangos ne može da igra 40'
Starsport

Žalgiris je na Fajnal foru u Areni u Beogradu poražen 77:67 i igraće za treće mesto sa poraženim iz drugog polufinala između CSKA i Real Madrida.

Žalgirisu nisu pomogle ni dobre partije Kevina Pangosa i Brendona Dejvisa, prvog poenterski, drugog skakački.

"Čestitam Feneru i Željku. Mislim da je reč koja najbolje opisuje šta se desilo da smo se malo stegli. Malo nas je atmosfera poremetila i nisam očekivao da ćemo igrati lepu košarku, ali sam mislio da neke stvari možemo da uradimo bolje, da izgubimo manje lopti i igramo čvršće, sa više koncentracije sa loptom. Mislim da su se dosta fokusirali na naše plejmejkere i da nas je mučila njihova čvrsta igra", rekao je Jasikevičus na konferenciji posle meča.

Iako je Fenerbahče u nekoliko navrata uspevao da se odlepi na više od deset poena prednosti, Žalgiris je svoju priliku propustio na početku poslednje četvrtine kada je prišao na samo jedan posed. Tada je Fenerov Bobi Dikson odigrao ključnu ulogu.

"Uprkos tome znamo kakav tim imamo, uspeli smo da se borimo do poslednjeg trenutka, Bobi Dikson je bio veliki iks faktor. Malo je razočaravajuće jer obično pažnju posebno posvećujemo veteranima, a svaki put on je išao na svoju jaču desnu ruku, a mi nismo bili u problemu sa faulovima. Mogli smo da budemo agresivniji sa njim. Čestitam svom timu, postigli su veliku stvar, ali imamo još jednu utakmicu da odigramo i probaćemo da pobedimo", kaže Jasikevičus.

Tandem Pangos - Jankunas je tokom čitave sezone igrao kao "sat". Trener Fenerbahčea je to znao i pokušao je da spreči.

"Ako ste gledali naše prve dve utakmice sa Fenerom videli biste da su to situacije koje su pokušali da nam oduzmu. Nismo očekivali da će pik end pop da funkcioniše mnogo i bili smo spremni na to. Naša realizacija nije bila dobra, kao što vidite, dvadeset izgubljenih lopti plejeva pokazuju da smo žurili. Verujem da je to razlog, ali i atmosfera. Verujem da će moj tim biti bolji u budućnosti", optimističan je litvanski stručnjak.

Jasikevičus smatra da nije pogrešio što je u igru početkom poslednje deonice uveo Vasilija Micića i Bena Udriha baš kada je njegov tim dvocifrenu prednost Fenera sveo na dva poena.

"Nemam za čime da žalim, Pangos ne može da igra 40 minuta. Fenerbahče je na njega vršio pritisak i rotirao igrače, Kalinić, Slukas, Vonamejker, nema šanse da igra 40 minuta i mislio sam da je pravi trenutak da ga odmorim jer ima pauze između treće i četvrte četvrtine i imate tu tih minut i po", kaže Jasikevičus i objašnjava da u situaciji kad njegov tim nema nijedan faul, nije smeo da dozvoli šut za tri poena koji je Fenerbahče pogađao.

"Bolje verujte da moji igrači znaju da je Bobi Dikson šuter. Mislim da to zna cela Evropa. U toj situaciji nema za čime da se žali", napominje Jasikevičus.

Tajm aut nije tražio u prvih pet minuta utakmice jer je bio svestan da će njegovim igračima biti potrebno malo vremena da uđu u utakmicu.

"Na početku četvrte četvrtine je bio veliki udarac za nas što smo posle spuštanja na dva poena vraćeni na deset i više. To je neprihvatljivo jer smo imali faulove u rezervi i mogli smo da budemo agresivniji. Što se tiče ofanzivnih skokova, primetili ste da Fenerbahče stalno rotira igrače. Pokušali smo to da kaznimo. U prvom poluvremenu su oni to radili jer smo primili 11 poena posle šest ofanzivnih skokova. Sve u svemu bili smo odlični što se skokova tiče, ali nismo to koristili", zaključio je trener Žalgirisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

4 h

U fokusu

Vidi sve