Nova vest
Košarka

Petak, 18.05.2018.

21:16

Veseli: Željko voli da je sve perfektno, imali smo i malo sreće

Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli rekao je posle pobede u polufinalu Evrolige da pred finale ima želju da se odmori, te da su protiv Žalgirisa imali i malo sreće.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Veseli: Željko voli da je sve perfektno, imali smo i malo sreće
Starsportphoto

Veseli i ekipa su pobedili 76:67 i u nedelju će se boriti sa pobednikom meča Real Madrid - CSKA da odbrane titulu kontinentalnog prvaka.

"Imam li želje za finale? Samo da se odmorim i spremim za nedelju", odgovorio je Veseli na pitanje koga bi od dve ekipe radije video na parketu protiv svog tima.

Arenu su u petak ispunili uglavnom turski navijači kojih je bilo i na ulicama Beograda u toku dana, a češki košarkaš kaže da ga to ne čudi i voleo bi da ih u finalu bude još više.

"Svaku utakmicu, gde god igramo, ima naših navijača. Uvek dolaze u velikom broju i nadam se da će ih u finalu biti još više. Mislim da su danas svi uživali i da je utakmica bila dobra", kaže Veseli, čiji su saigrači tokom polufinala pravili razliku, a Žalgiris se uvek vraćao serijama poena.

"Možda i malo sreće imalo ulogu jer smo pravili neke greške i to ali smo u celoj utakmici bili koncentrisani na posao koji treba da odradimo i na to da treba da se borimo od početka. To smo radili, čestitam Žalgirisu što su uopšte došli do fajnal fora, uopšte nije bilo lako igrati s njima danas", kaže Veseli.

Brendon Dejvis je u napadu bio efikasan na skoku, a Čeh ističe da su se za to 'oružje' Žalgirisa spremili.

"Mi smo znali da idu agresivno na skok za svakom loptom i u nekim trenucima su uzeli neke skokove, ali smo u većini situacija uradili ono što smo spremili i to je odlučilo", naglašava Veseli.

Njemu i ostalima koji poznaju Beograd drago je, kaže, što su tu, ali nije bitno jer moraju da se fokusiraju na zadatak, a to je da pobede još jednu utakmicu.

"Uopšte ne pričamo o tome u kom gradu igramo, fokusiramo se na naš posao. Mislim srećni smo što smo u Beogradu ali ne utiče to na nas, koncentrišemo se na posao", kaže Veseli i dodaje da trener Željko Obradović uvek pokušava da izvuče maksimum iz svake situacije jer je perfekcionista.

"On je uvek nezadovoljan, ali voli da je sve perfektno, mi to znamo i trudimo se da ono što kaže izvedemo na najbolji način, to što je rečeno u svlačionici, ništa specijalno. Ja se uvek trudim da dam maksimum i pomognem ekipi da dobije. Nije što sam u Beogradu, nego što sam na fajnal foru, trebalo nam je to zbog trofeja, a ne zbog Beograda", zaključuje Čeh.

Veseli je protiv Žalgirisa ubacio osam poena i imao tri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve