Nova vest
Košarka

Petak, 18.05.2018.

20:31

Kalinić: Odbrana dobila utakmicu

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je, posle prolaza turskog tima u finale fajnal fora Evrolige, da su presudili iskustvo i Dikson i Datome.

Izvor: PT

Autor: PT

Kalinić: Odbrana dobila utakmicu
Starsport

"Čekamo protivnika mi smo naš deo uradili. Odigrali smo sjajno, nije to bila neka lepršava utakmica ili lepa, ali ovo je fajnal for, igra se čvrsto. Uspeli smo malo na iskustvo, malo na kvalitet, znanje...", rekao je Kalinić posle meča.

Kalinić ističe da su Žalgirisu dozvolili dosta skokova u napadu, ali su na kraju ipak da dođu do pobede.

"Znali smo da če oni da igraju čvrsto. Tako igraju cele godine, morali smo da odgovorimo i na kraju jesmo. Naterali smo ih na dosta izgubljenih lopti, doduše dozvolilo smo im previše ofanzivnih skokova, ali smo na kraju ipak uspeli da prevalimo na našu stranu. Bobi Dikson i Điđi Datome su odigrali sjajno", kaže Kalinić.

Pored terena bili su Ekpe Judo i Bogdan Bogdanović, saigrači Kalinića prošle sezone u Feneru. Na pitanje da li je uspeo da porazgovara nešto sa njima tokom meča, Nikola kaže sledeće:

"Nisam, na terenu smo, igramo i nema prostora za to. Ja lično to ne volim, pokušavam da ostanem skoncentrisan jer posle utakmice možemo da radimo šta hoćemo (da se družimo)", rekao je Nikola.

Na ovom meču presudila je odbrana, a s tim se složio i krilo Fenera.

"Jeste, broj poena govori sve, mislim oko 60... Ali nismo blistali ni u napadu, važno je da odbrana dobije bitnu utakmicu. Odbrana dobija prvenstvo, to nam je bio i plan", zaključio je Nikola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve