Nova vest
Košarka

Petak, 18.05.2018.

13:50

Turkdžan za B92: Gudurić je projekat, Dončić može da presudi

Legendarni turski košarkaš poreklom iz Srbije Mirsad Turkdžan očekuje finale između Fenerbahčea i CSKA na Fajnal-foru Evrolige u Beogradu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Turkdžan za B92: Gudurić je projekat, Dončić može da presudi
Foto: StarSport

"Mislim da Fener zaslužuje da odbrani titulu i uđe u istoriju evropske košarke pošto do danas nijedan tim nije dva puta zaredom osvojio EL. Fenerbahče je po mom mišljenju favorit na papiru, ali to ne mora ništa da znači. Žalgiris je imao fenomenalnu sezonu, Jasikevičus je izvanredan trener, a na F4 nikad nema favorita. Mislim da ćemo gledati dve izvanredne utakmice. Ostaje nam da uživamo u košarci", rekao je Turkdžan za B92.

Momak rodom iz Novog Pazara nije izdvojio nijednog igrača Fenera kao ključnog uoči duela sa Žalgirisom u polufinalu F4 (petak, 18h, Štark arena).

"Prošle godine je bio veći pritisak zbog domaćeg terena i F4 kod kuće u Istanbulu. Ali ove godine Željko (Obradović) igra prvi put F4 u Beogradu, mislim da i zbog sebe i zbog Fenera želi da upravo ovde osvoji tu desetu jubilarnu titulu Evrolige. On je presudan faktor Fenerbahčea. Sve zavisi od Obradovića", istakao je nekada sjajni krilni centar.

Ove sezone u timu Fenera sve veću ulogu ima mladi srpski reprezentativac Marko Gudurić.

"Marko Gudurić je uzet kao projekat na četiri godine. Sve zavisi kako otvori utakmicu", kaže Turkdžan.

U drugom polufinalu se sastaju dva evropska giganta CSKA i Real Madrid (Štark arena, 21h), čiji je glavni adut Luka Dončić.

"CSKA je na papiru jači, ali Real ima strašne individualce, a nikad ne možete da planirate šta će biti tokom 40 minuta. Ja ne gledam Luku kao momka od 19 godina, gledam ga kao seniora koji igra najbolju košarku u Evropi. Ne znam kako će da pobedi tremu ili nešto slično ako ima, ali on je perfektan igrač, ima ga svugde – u skoku, asistencijama. Mislim da može da bude faktor prevage u utakmici sa CSKA", dodaje Turkdžan.

Turkdžan je u Beogradu ambasador Evrolige, ali i kao veliki navijač Fenera za koji je igrao poslednjih šest godina svoje karijere.
"Nisam ovde stranac, imam mnogo dobrih prijatelja, često sam ovde, osećam se stvarno kao kod kuće. Pored ovog lepog vremena, još ako budemo gledali dobre košarkaške predstave biće sve "top". To je i najbitnije, a mislim da će sve ovo biti jedva velika košarkaška priredba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve