Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.05.2018.

13:38

"Ne bih da poredim Gudurića sa Bogdanom, ali imaće sve veću ulogu"

Košarkaš Fenerbahčea Luiđi Datome pričao je za B92 o tome šta će presuditi kod pobednika Fajnal-fora i o potencijalu Marka Gudurića.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: B92/MLj

Fenerbahče će u Beogradu pokušati da odbrani titulu šampiona Evrope, a prednost im sigurno daje to što imaju dosta iskusnih igrača.

"Imamo iskusne igrače., ali sve utakmice počinju sa 0:0, tako da iskustvo jeste bitno, ali nije presudno. Dobro smo se spremili, tako da se više uzdam u naš rad, nego u naše iskustvo", rekao je Datome za B92.

Fener prošle godine nije izgledao toliko dobro koliko i ove, u regularnom delu sezone, ali su na kraju uspeli da trijumfuju.

"Tada smo imali manje povreda i manje uspona i padova. Prošle sezone smo dugo bili bez Bogdanovića, a to je tada bilo veoma bitno. Ova sezona je, za sada, bila jako dobra, slažem se, ali ako ne osvojimo titulu onda je ipak bolja bila prošla", jasan je Italijan.

Điđi je imao prilike da igra, i osvaja titule, sa trenutnim članom Sakramento Kingsa Bogdanom Bogdanoviće, a posle njegovog odlaska kao neko ko je potencijalno trebalo da ga zameni pojavio se Marko Gudurić.

"Nisam igrao sa Bogdanom u njegovoj prvoj godini ovde. Njih dvojica su različiti igrači, ali sam srećan što je Gudurić odmah doprineo timu, on je veoma bitan igračza nas i ima prostora za napredak. Ne želim da kažem da je Bogdan bolji jer je glupo da poredim igrače, ali Gudura će do kraja ugovora napredovati i imati sve veću i veću ulogu u timu", kaže bivši igrač Detroit Pistonsa.

Na pitanje da li Gudurić može u NBA, dodaje: "Ne znam, ja sam, pre nego što sam otišao u NBA mislio da neću moći tamo da igram, ali sam ipak otišao. Sve karijere su različite i čudne, mislim da dosta Evropljana može da igra u NBA, ali da je potrebno malo i sreće, kao i da se poklope neke stvari".

Krilo Fenerbahčea ostalo je u dobrim odnosima sa bivšim saigračima, Bogdanom Bogdanovićem i Perom Antićem.

"Da, pričam sa njima. Mi smo prijatelji i prijateljski i razgovaramo, čujemo se da vidimo kako je ovaj drugi. Što se tiče Perova glave ona je obrijana, sija kao lampa", uz smeh je dodao Datome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve