Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.05.2018.

13:32

Savanović za B92: Napred Žalgiris! Fener je dosadan

Bivši srpski reprezentativac Duško Savanović nada se da će Žalgiris osvojiti Evroligu i razbiti višegodišnju monotoniju u elitnom takmičenju.

Izvor: Petar Tadić

Autor:Petar Tadić

Savanović za B92: Napred Žalgiris! Fener je dosadan
Foto: StarSport

Žalgiris je najveće iznenađenje EL ove sezone, a u polufinalu F4 u Beogradu igraće protiv branioca titule i prvog favorita Fenerbahčea (petak, 18h).

"Žalgiris", presekao je Savan novinara B92 usred pitanja ko je njegov favorit u Beogradu, "Njih sam najviše i pratio. Fenerbahče mi je nekako dosadan. U smislu da je toliko dominantan da ne možeš ništa novo videti. Oni su jaki, kao da gledaš Klivlend ili Golden Stejt, gaze redom. A ovi momci (Žalgiris) pružaju nešto novo, Šaras (Jasikevičus) je nov trener, bio je fenomenalan igrač. I kad gube, gube na lep način. Bore se".

"Tako ću te preseći i verovatno sledeće pitanje ko bi mogao da osvoji, ja bih mnogo voleo da to bude Žalgiris. Da se vrate na tron, da se litvanska košarka malo umeša. Oni su apsolutno zemlja košarke, nemaju ništa drugo. Tri miliona stanovnika samo se košarkom bave. Da razbiju malo monotoniju. Jer se stalno okreću isti CSKA, Real, Fenerbahče, velika lova",
dodao je Savanović.

U drugom polufinali rivali su ruski i španski giganti, CSKA Moskva i Real Madrid (petak, 21h).

"Recimo CSKA. Real se jeste vratio iz povreda i svega, ali čini mi se da nije isti ritam. To su velike oscilacije, nisu uhvatili to što treba, tu "žicu". Tako se meni čini. Ti momci će sigurno da "izginu", ali ja dajem veće šanse CSKA, 60-40%", izdvojio je svog favorita i iz ovog duela nekadašnji krilni centar.

Savanović je ove sezone bio ambasador F4 u Beogradu ispred Evrolige.

"Kako sam batalio košarku prošle godine, odmah su me zvali čelnici Evrolige, gospodin Bertomeu. Bilo im je interesantno jer se održava u Srbiji, a ja sam svež penzioner pa su me svrstali u grupu "legende" Evrolige. Ja sam prihvatio iz razloga što je u Beogradu, da je negde drugde ne bih se verovatno bavio time. To je čast, drago mi je da budem na neki način spona između Srbije i Evrolige, da moje "divno, prelepo lice" bude bude zaštitno lice. Oberučke sam prihvatio", rekao je Savanović.

Iako se nakon što se penzionisao spekulisalo da bi mogao da sedne u direktorsku fotelju u italijanskom Dinamo Sasariju, Savanović se pronašao u potpuno desetom zanimanju.

"Poljoprivreda. Uvek sam imao to ali nisam mogao da se posvetim dok sam bio aktivni košarkaš. Sada mogu, za mene je to predivan posao. Uvek je bolje provoditi vreme u prirodi nego u kancelariji. Pošto mogu da biram od ta dva ja sam izabrao. Divno je, volim prirodu, to je posao koji me opušta, uveseljava, na kraju krajeva vidim se u tome", zaključio je bivši reprezentativac razgovor za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve