Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.05.2018.

13:10

F4 treneri se već "zarakijali" u Bg, Željko teško pratio rivale

Najbolji evropski košarkaški timovi su u Beogradu gde će se u petak i nedelju boriti za titulu prvaka Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

F4 treneri se već
Foto: StarSport

Fenerbahče brani trofej od prošle godine, a izazivači su CSKA, Real Madrid i Žalgiris.

Najveća zvezda F4 u Beogradu je bez konkurencije trener turskog tima Željko Obradović, koji će u gradu u kojem je počeo svoj trofejni pohod na "Stari kontinent" pokušati da osvoji jubilarnu desetu krunu.

"Veoma je posebno što igramo u Beogradu, šteta je što ću biti samo pet dana ovde. Nemam pravo da razmišljam o tituli, jedino razmisljam o Žalgirisu. Sigurno će biti dobra atmosfera i neka pobedi najbolji", rekao je Obradović na prvom obraćanju medijima u Beogradu na Kalemegdanu.

Obradovićevi rivali će biti dugogodišnji asistent i kum Dimitris Itudis (CSKA), još jedan njegov učenik iz PAO Šarunas Jasikevičus (Žalgiris), te stari rival Pablo Laso (Real). Oni su već imali prvi "okršaj" u prestonici Srbije, u "kafani".

"Veoma sam srećan što sam radio sa njima. Sve je krenulo sinoć, ali je teško jer su mlađi, videćemo kako će večeras biti. Znam da je Šaras poseban i koliko radi naporno, kao i Real, CSKA. Srećan sam što ih vidim ovde u Beogradu", našalio se Obradović, "Priča oko pritiska počela je posle osvajanja F4. Što se tiče dodatnog pritiska, najveći pritisak mi je gde ću Šarasa da odvedem večeras. Stalno traži nova mesta za izlazak. Kasnije ću ti prevesti Šarase".

Jedan od njegovih glavnih aduta na parketu biće sjajni Italijan Luiđi Datome.

"Sjajan je osećaj biti ovde, ovo je sjajan sport, novi je F4 i drago mi je što smo ovde", rekao je Datome.

Autsajder turnira je Žalgiris, koji je pobrao najveće simpatije tokom sezone i sigurno će imati ogromnu podršku u Areni, a u takvoj situaciji ništa nije nemoguće.

"Shvatamo šta znači igrati protiv šampiona. Nadam se da ćemo odigrati dobro i da će biti dobar meč. Znamo koliko će biti teško. Siguran sam da će biti dobro spremni i da će igrati pošteno, kao što su igrali i do sada. Nadam se da ćemo i mi biti spremni. Hvala Bogu da ne igram jedan na jedan sa Željkom (smeh)... Kada igrate protiv njega to je već uspeh. Razumem težinu igranja protiv branioca trofeja, verujem da smo spremni i da ćemo biti na visokom nivou", rekao je Jasikevičus.

Mnogi se nadaju da će u finalu u nedelju u Štark areni bitku voditi upravo Fener i CSKA.

"Povrede su nas zbližile, takođe, drugi su iskoristili priliku. Srećni smo što smo ovde. Pričam stalno sa Ćaćom (Serhio Rodriges, prim. aut), uvek ostaje poslednji u hali... Znamo da će uraditi svoj posao i svi mu verujemo", rekao je Itudis.

A upravo je Ćaćo "iks-faktor" moskovske "Armije" jer je letos zamenio dugogodišnjeg "komantanda" Miloša Teodosića, a došao je iz redova rivala iz polufinala F4 Reala.

"Biće veoma posebma utakmica, pripremali smo se tokom sezone za ovo i moramo da se fokusiramo da budemo na najvećem nivou", rekao je Rodriges.

Favorit iz senke je svakako španski klub koji je uprkos ogromnim problemima sa povredama stigao do F4.

"Bila je ovo teška sezona za nas, ali sada idemo da odigramo dobar F4. Znamo koliko će teško biti", rekao je trener Reala Laso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve