Nova vest
Košarka

Sreda, 16.05.2018.

18:20

KLS: "Stotka" Partizana za kraj grupne faze

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Metalac rezultatom 101:78 u poslednjem, 10. kolu grupe B Košarkaške lige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

KLS:
Starsportphoto

‘Crno-beli’ su tako ostvarili deveti trijumf, uz samo jedan poraz, ali je ipak ostao na drugoj poziciji jer FMP ima bolji međusobni skor.

Izabranici Nenada Čanka će gotovo izvesno ići na trećeg iz grupe A, a to je ekipa Mega Bemaksa.

Što se tiče utakmice u Valjevu, domaćin je uspeo da parira samo u prvih 12-13 minuta, ali su gosti potom preuzeli kontrolu i počeli da prave razliku.

Na poluvremenu je bilo +8, da bi igrači Partizana definitivno prelomili duel serijom od 8:0 na startu drugog poluvremena. Od tog trenutna se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje i rutinski su priveli meč kraju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Očekivano, ponovo su najbolji bili Najdžel Vilijams-Gos i Vanja Marinković – Amerikanac je meč završio sa 19 poena i 4 asistencije, dok je Marinković zabeležio 26 poena i 6 skokova.

Kapiten crno-belih Novica Veličković dao je kvalitetan doprinos sa 14 poena i 4 skoka, a dvocifren učinak imao je još jedan Amerikanac, Kvame Von sa 15 poena.

Kod domaće ekipe najbolji strelci bili su Josip Mikulić sa 17, odnosno Mladen Pavlović i Aleksandar Vasić sa po 16 poena.

U drugoj utakmici FMP dočekuje Vršac, dok takmičenje zatvaraju Vojvodina i Dinamik.

IV četvrtina:

Utakmica je već rezultatsi bila rešena, ali 'crno-beli' nisu želeli da spuste nogu sa papučice gasa, pa su nastavili da povećavaju razliku.

Zbog već navedenih tehničkih problema sa sajtom, nije bilo poznato koji igrači su bili najraspoloženiji, ali su gosti i dalje zatrpavali koš rivala i dodatno povećali prednost.

Na kraju, probili su "stotku" i slavili sa 78:101.

III četvrtina:

Igrači Nenada Čanka vratili su se sa pauze mnogo koncentrisaniji i otvorili treći kvartal serijom od 8:0. Tada su već poveli sa 46:62 i slomili otpor rivala.

Metalac je uspeo da uzvrati sa dva vezana napada, trener Partizana je to odmah presekao tajm autom i ponovo vratio 15+.

Do kraja četvrtine nije bilo previše uzbuđenja, pa su gosti u poslednjih 10 minuta ušli sa prednošću 59:74.

II četvrtina:

Gostujući igrači su ipak preuzeli kontrolu i uspeli da odbranom spreče da druga četvrtina počne kao prva.

Već u prvih nekoliko minuta druge deonice 'crno-beli' su stigli do prednosti i do kraja četvrtine nastavili da je održavaju – napravili su zalihu od sedam-osam poena koju nisu ispuštali.

Metalac nije uspevao da pogađa u serijama kao s početka meča, pa se na odmor otišlo rezultatom 46:54 za Partizan.

I četvrtina:

Zbog činjenice da ne postoji prenos na televiziji utakmice iz Valjeva, kao i trenutnog zastoja na sajtu KLS, o dešavanjima sa meča Metalac – Partizan izveštavaćemo vas samo putem promena rezultata.

Domaćin je utakmicu otvorio u petorci Mikulić, Pavlović, Turbić, Vasić, Zekavičić, dok su za Partizan počeli Gagić, Marinković, Bondža Si, Veličković i Vilijams-Gos.

Domaćin je krenuo veoma raspoloženo i uspeo da parira ekipi Nenada Čanka – igralo se brzo, sa dosta poena i posle prve četvrtine na semaforu je pisalo 27:28 za Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve