Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.05.2018.

18:00

Partizan u četvrtoj četvrtini zaustavio Dinamik

Ekipa Partizana savladala Dinamik u Pioniru u meču osmog kola grupe B Superlige Srbije – 87:71 (27:17, 17:22, 18:22, 25:10).

Izvor:

Autor:

Partizan u četvrtoj četvrtini zaustavio Dinamik
StarSport

Crno-beli su trijumfalno odgovorili na veoma lošu partiju i poraz od FMP u Železniku u prošlom kolu, a sada imaju učinak od sedam slavlja i jednog neuspeha. Dinamik je treći sa skorom 4-3.

Gosti sa Dorćola pružili su veoma solidan otpor iako konačni rezultat to ne sugeriše, ali ih je poraza koštala veoma loša igra u poslednjoj četvrtini u koju su ušli sa samo poenom zaostatka.

Domaćin je daleko bolje otvorio susret, iskoristivši mučenje rivala pri šutu, da bi već posle uvodnih deset minuta igre stekao dvocifrenu prednost. Ni veći deo druge deonice nije nam doneo promenu stanja na terenu, ali je Andreja Stevanović sa dve uzastopne trojke krunisao nalet i bolju igru svog tima, za najavu daleko uzbudljivijeg drugog dela susreta.

Upravo to se i dogodilo po povratku iz svlačionica, jer su igrači Dinamika, osokoljeni prethodnom serijom, nastavili da igraju izuzetno brzo uz isti takav protok lopte, pa su uspeli da stignu i do preokreta, odnosno prve prednosti na meču.

Međutim, iako su imali samo četiri izgubljene lopte na kraju treće deonice, boljeg rezultata i osetnije prednosti koštala ih je veoma loša igra u odbrani, što je Partizan gotovo uvek koristio da lagano poentira, često imajući i otvorene šuteve za tri poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Delovalo je da ćemo i u odlučujućem peridou gledati veliku borbu, ali se igra tima sa Dorćola u potpunosti raspala, a ekipa Nenada Čanka nastavila je surovo da kažnjava svaki propust i da koristi svaku šansu da i definitivno prelomi susret.

Pokušao je Nikolić nešto da promeni tajm-autima, ali su njegovi igrači promašili čak 12 slobodnih bacanja, naspram svega tri domaćeg sastava, dok je možda i bolje istaći da su samo u poslednjoj četvrtini izgubili osam lopti, duplo više nego u pola časa košarke.

U redovima pobednika ponovo je najraspoloženiji bio Najdžel Vilijams-Gos sa 19 poena, osam asistencija i četitri uhvaćene lopte, a odličan je bio i Kvami Von sa 15 i dva skoka više.

Mihajlo Andrić ubacio je 11 poena, a Bondža Si i Vanja Marinković po deset.

Dinamik je predvodio Aleksandar Todorović ubacivši 18 poena i šest skokova za 15 minuta u igri, ali je samo još Nemanja Krstić imao dvocifren učinak sa 11. Andreja Stevanović i Dušan Beslać upisali su po osam.

IV četvrtina:

Kraj – Pokušao je Nikolić nešto da promeni novim tajm-autom, ali se igra njegovog tima u potpunosti raspala, čemu možda najbolje svedoči podatak da su samo u poslednjem delu susreta izgubili osam lopti, duplo više nego u prethodnih 30 minuta košarke. Crno-beli su u jednom trenutku stekli i novu najveću prednost od +14, pa je preostalo samo da se sačeka koji će biti konačan rezutlat – 87:71.

36' – Dinamik jeste uradio dobar posao čuvajući loptu, ali bi poraza mogao da ga košta veliki broj promašenih slobodnih bacanja, koji je na šest minuta do kraja meča iznosio 12. Dvojka Stevanovića, uz nekoliko dobrih rola u odbrani, vratila je nadu gostima da ipak mogu da učine finiš zanimljivim, međutim još jednom su birali loša i brzopleta rešenja, što je Partizan iskoristio da polako počne da privodi meč kraju – 78:68.

33' – Uvodni minuti poslednje četvrtine obeležava po samo jedan pogodak na obe strane, ali Partizan onda u potpunosti preuzima kontrolu i zahvaljujući poenima Vona i Đorđa Gagića za kratko vreme ponovo dolazi blizu dvocifrene prednosti – 71:63.

III četvrtina:

30' – U finišu trećeg perioda videli smo i najlepši i najatraktivniji potez na meču, kada je Nemanja Krstić spektakularno zakucao preko Brajme u trku. Posebno impozantno zvuči podatak da su igrači Dinamika izgubili samo četiri lopte u pola časa košarke, ali se isto to može reći i za činjenicu da im to nije donelo barem nešto osetniju prednost. Štaviše, košem Marinkovića, Partizan vraća prednost na svoju stranu pred odlučujućih deset minuta igre – 62:61.

26' – Si nakratko zaustavlja goste u nameri da se dodatno odlepe, a sada oni imaju velikih problema da isprate Dinamik u fazi odbrane. Nikoloćeva ekipa sjajno je kombinovala, igrajući veoma brzu košarku sa velikim brojem šutevam, ali je Partizan ipak i dalje bez previše problema uspevao da poenitra i drži rezultatsku 'klackalicu' – 54:55.

23' – Dinam je nastavio tako gde je stao u prvom poluvremenu, da bi posle nove trojke Dušana Beslaća uspeo po prvi put da povede na meču. Znatno su gosti popravili, iskoristili su lošiji ritam domaćih i preko razigranog Nemanje Krstića odbili prvi nalet Partizana – 44:49.

II četvrtina:

Poluvreme – Posle uzastopnih poena Sija i Vona, delovalo je da će tim Nenada Čanka ponovo u laganom ritmu uspeti da se odlepi, ali Andeja Stevanović pogađa dve trojke u nizu za -5 i reakciju trenera domaćih tajm-autom. Seriju produžava Miloš Milisavljević, ali Dinamik ne uspeva u potpunosti da se približi, da bi konačan rezultat postavio Vilijams-Gos dvojkom uz zvuk sirene – 44:39.

16' – Koliko god da su nešto lakše poentirali, gosti i dalje gotovo da ništa nisu mogli da odbrane. U međuvremenu se probudio i Mihajlo Andrić, koji je uz pomoć Kvamija Vona uspevao da Partizan drži na dvocifrenom višku. Istovremeno, da prednost ne bude i veća najzaslužniji je bio Aleksandar Todorović pošto se, pored poena, isticao i skokovima u napadu – 36:27.

13' – Ništa se značajnije nije promenilo ni na startu druge četvrtine, s tim da je Dinamik ovoga puta koliko-toliko uspevao da odgovori rivalu, pre svega jer je težište igre u napadu spustio ispod koša, pa je kroz slobodna bacanja nešto lakše dolazio do poena – 32:22.

I četvrtina:

10' – Ipak, Dinamik nastavlja da igra u svom stilu, pogodivši nekoliko vezanih šuteva, uz dve trojke, za mini seriju i povratak. Međutim, odbrana tima s Dorćola nije bila na potrebnom nivou, pa smo do kraja prve deonice videli nekoliko atraktivnih zakucavanja crno-belih, kao i lep alej-up u režiji Najdžela Vilijams-Gosa i Amide Brajma za dvocifrenu prednost – 27:17.

6' – Si nastavlja svoju seriju, ali ipak Marinković nastavlja da prednači, pogodivši trojku iz kontre za svoj već sedmi poen. S druge strane, gosti se uglavnom oslanjaju na šut za tri i sa distance, zbog čega Nikolić mora da reaguje tajm-autom na polovini prve deonice – 14:5.

3' – Prve poene na meču postiže kapiten domaćih Novica Veličković, a Partizan se bolje snalazi na samom početku i preko Vanje Marinkovića i Bodže Sija uspeva da drži prednost na svojoj strani – 9:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve