Nova vest
Košarka

Utorak, 08.05.2018.

16:50

Dominacija mladih Balkanaca u EL – Dončić kao Bogdan i Mirotić

Bek Real Madrida Luka Dončić osvojio je drugu godinu zaredom priznanje "Zvezda u usponu" takmičenja u Evroligi, što je pre njega uradio Bogdan Bogdanović.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dominacija mladih Balkanaca u EL – Dončić kao Bogdan i Mirotić
StarSport

Dončić je to uspeo neverovatnom sezonom u kojoj je iskoristio povredu Serhija Ljulja da se nametne kao najbolji igrač i vođa Reala sa samo 19 godina.

Pre njega je to priznanje dvaput zaredom osvajao Bogdan Bogdanović u sezonama 2013/2014. i 2014/2015.

Između Dončića i Bogdanovića je "uskočio" Aleks Abrines koji sada igra za Oklahoma Siti Tander. Pre Bogdana Bogdanovića, "Zvezda u usponu" je dvaput bio još jedan momak sa ovih prostora Nikola Mirotić.

Mirotić je 2011. i 2012. bio najbolji mladi igrač, a sezonu posle njega je to bio i Kostas Papanikolau. Pre Mirotića je najbolji mladi igrač bio Riki Rubio (2010), a pre njega Novica Veličković.

Španski košarkaš crnogorskog porekla je posle Reala otišao u NBA i zaigrao za Čikago Bulse, odakle je prešao u Nju Orleans Pelikanse sa kojima je igrao u plej-ofu ove sezone.

Bogdanović je prošle sezone prešao u Sakramento Kingse kao šampion Evrope sa Fenerbahčeom, a tek u junu ćemo zasigurno saznati u koji će NBA tim Dončić, pošto je sve izvesnije da će i Slovenac srpskog porekla "preko bare".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve