Nova vest
Košarka

Utorak, 08.05.2018.

08:41

Vujošević počasni građanin Sarajeva: Možda Beograd posthumno

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević proglašen je počasnim građaninom Sarajeva.

Izvor: B92

Autor:B92

Vujošević počasni građanin Sarajeva: Možda Beograd posthumno
Foto: StarSport

Kako se navodi u saopštenju KS BiH, Vujošević je ovo priznanje dobio zbog izuzetnog doprinosa razvoju sporta i afirmaciji Sarajeva i BiH.

Vujošević je prošle godine postao selektor BiH koju je uveo u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019, gde je na korak od plasmana u narednu rundu.

"To je prvi put u mom životu da me neki grad proglašava počasnim građaninom. Možda ću posthumno i u Beogradu to da postanem, ali za života je to Sarajevo", rekao je Vujošević za Sport Klub.

Vujošević je bio najbolji trener Evrolige u sezoni 2009/2010, sa Partizanom je osvojio ukupno 23 trofeja, a doveo ga je i do F4 EL 2010.

Bio je trener i Crvene zvezde, potom španskog Oksimesa, italijanskih klubova Breše, Pistoje i Pezara, potom Radničkog iz Beograda, kratko je bio na klupi ruskog CSKA, vodio je i francuski Limož, a kao selektor reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Evrobasketu 2003, te prvi selektor samostalne Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve