Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.05.2018.

21:44

"Zlatne srpske košarkašice" dobijaju teren na Adi

U okviru akcije kompanije MOZZART "Sto terena za jednu igru" , 8. maja 2018. godine u 18.00 časova, svečano će biti otvoreni obnovljeni košarkaški tereni na Adi Ciganliji.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images

Tereni će biti posvećeni "Zlatnim srpskim košarkašicama".

MOZZART arena nalazi se kod centralnih košarkaških terena na Adi, a posvećena je srpskim košarkašicama koje su, predvođene Marinom Maljković, ostvarile najveći uspeh u istoriji srpske ženske košarke.

Terene će otvoriti selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković, a otvaranju će prisustvovati i naše košarkašice Sonja Petrović, Sanja Mandić, Kristina Topuzović, Dajana Butulija i Nataša Kovačević, kao i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica koju će odigrati devojčice iz "Besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta" Marine Maljković, a u okviru programa biće organizovano i humanitarno takmičenje u šutiranju trojki. Pored novca koji će biti namenjen „Pokretu za žensku košarku", najuspešniji šuteri osvojiće i vredne nagrade.

Tereni na Adi su 57. i 58. po redu koji su obnovljeni u okviru društveno odgovorne akcije kompanije MOZZART "Sto terena za jednu igru" i dobili su potpuno novu specijalnu podlogu, koševe na profesionalnim konstrukcijama, kliritne table i zglobne obruče. Cilj ove akcije, jedne od najvećih za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji, jeste stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima naše zemlje. Misija kompanije Mozzart je da obnovi 100 terena u Srbiji i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije i zdravog načina života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve