Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.05.2018.

19:04

Vučić: U Feneru najviše Srba; Erdogan: Uspeh naših zemalja

Predsednici Turske i Srbije Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić dotakli su se na konferenciji i predstojećeg Fajnal fora, završnice košarkaške Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Vučić: U Feneru najviše Srba; Erdogan: Uspeh naših zemalja
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Turnir se igra u Beogradu, a na kojem će, među četiri najbolje ekipe, igrati i turski Fenerbahče, koji predvodi proslavljeni srpski stručnjak Željko Obradović.

Erdogan je, u svom obraćanju, podsetio da Fenerbahče igra u Beogardu na Fajnal foru, i da veruje da će, sa brojnim igračima iz Srbije, i ove godine, taj tim po drugi put osvojiti Evropski kup.

"To će predstavljati još jedan zajednički uspeh naših zemalja", rekao je turski predsednik.

U svom obraćanju i predsednik Vučić dotakao se košarke, prvo primetivši dve legende tog sporta, bivše reprezentativce Turske Mirsada Turkdžana, rođenog u Novom Pazaru i Hidajeta Turkoglua, čija porodica je poreklom iz Sjenice, kojima je zahvalio na prisustvu.

"Hvala vam što se ovde i što vam je stalo do dobrih odnosa Srbije i Turske", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je poručio da će Beograd biti dobar domaćin svim ekipama koje se sastaju.

"Mi u tri od četiri, a možda i u sve četiri ekipe, imamo igrače, a najviše Srba je u Fenerbahčeu, igrači Nikola Kalinić i Marko Gudurić, kao i legenda svetske košakre sa najviše ervopskih titula Željko Obradović", istakao je Vučić.

Ilustrujući koliko je veliko interesovanje za Fajnal for, Vučić je naveo da "nema više karata, koliko ljudi želi da dođe", te dodao da će doći i predsednik i premijer Litvanije na utakmice.

"U Beograd i Srbiju ste dobrodošli, zelim vam da se osećate kao u svojoj kući", poručio je Vučić.

Fajnal for 2018 Evrolige održava se od 18. do 20. maja u Štark areni, a branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok se moskovski CSKA sastaje sa Realom iz Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1494 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve