Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.05.2018.

20:20

KLS: Mega srušila Zvezdu i nanela šampionu drugi poraz!

Košarkaši Mega Bemaksa pobedili su Crvenu zvezdu u sedmom kolu Košarkaške superlige Srbije i naneli šampionu drugi poraz u takmičenju – 76:74.

Izvor: B92

Autor:B92

KLS: Mega srušila Zvezdu i nanela šampionu drugi poraz!
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su vodili tokom većeg dela utakmice, ali je domaćin uspeo da preokrene u samom finišu i dođe do velikog i zasluženog trijumfa.

Utakmica u Braće Jerković počela je bolje po ‘crveno-bele’ koji su stigli do prednosti, ali se Mega u nekoliko navrata vraćala.

Već sredinom prve deonice ritam je seckan konstantnim faulovima i ritma maltene da nije bilo. Odskočio je jedino Tejlor Ročesti koji je postigao 13 od početnih 16 poena gostiju

Tokom drugog perioda su se timovi smenjivali u vođstvu, da bi gostujući tim na odmor otišao sa minimalnom prednošću, pošto je za prvih 20 minuta šutnutno u zbiru 45 slobodnih bacanja.

Očekivano, ekipa Dušana Alimpijevića je pojačala odbranu posle odmora, palicu je od Ročestija preuzeo Džejms Feldin koji je trojkama drugi put doneo Zvezdi +10 i činilo se da će finiš biti samo formalnost.

Tako nisu mislili Milojevićevi igrači koji su korak po korak topili razliku i u utakmici bez ikakvog ritma stigli do četvrte pobede, uz tri poraza.

Upravo je spomenuti Feldin bio najefikasniji sa 29 poena, a dvocifreni su još bili samo Ročesti koji je ostao na 13 iz prve četvrtine, kao i Čović koji je dodao 10.

S druge strane, Pundić je predvodio Megu sa 19 poena i neverovatnih 18 skokova, po 14 su postigli Samardžiski i Čarapić, dva više od Cerovine.

Iako se nije pretpostavljalo da će Zvezda imati ovoliko problema u domaćem prvenstvu, nakon sedam kola ima skor 5-2 i nalazi se na drugoj poziciji za Borca.

IV četvrtina:

10' Mega nastavlja da spušta loptu pod obruč, to se i sada isplatilo, pa je Koprivica pogodio poluhorog. Mega je na manje od pola minuta imala tri poena viška, ali je Filip Čović smanjio u samoj završnici. Domaćin je imao 76:74, Čović šutirao trojku za pobedu, ali je promašio.

8' Ko drugi do Džejms Feldin – Amerikanac novom trojkom prekida seriju protivničkog sastava i vraća vođstvo crveno-belima.

7' Nastavljaju domaći igrači da vrše pritisak, Zvezda je izgubila ritam u napadu i poenima Aleksandra Lazića Mega preokreće na 71:69.

5' Uspeli su igrači Dejana Milojevića da onemoguće aktuelnog šampiona da realizuje sledećih nekoliko napada. Posle pogodaka Fundića i Samardžiskog, domaćin je produžio seriju na 12:3 i uspeo da izjednači na 67:67.

3' Sada se Koprivica dobro snalazi u reketu, Mega pokušava da izvrši pritisak pred finiš susreta.

2' Aleksandar Lazić je promašio trojku za dodatni prilaz, njegov prezimenjak u redovima crveno-belih uhvatio skok, u nastavku akcije Čović precizan van linije 6,75 i gosti vodi 59:67.

1' Ne želi Mega tako lako da se preda – Luka Cerovina pogađa trojku na otvaranju poslednjeg kvartala i sada prednost Zvezde iznosi 6 poena.

III četvrtina:

10' Zvezda je uspela da zadrži vođstvo i u poslednjih 10 minuta ulazi sa prednošću od 55:64.

7' Mnogo su izabranici Dušana Alimpijevića pojačali odbranu po povratku sa pauze i Mega je veoma teško dolazila do prilike za lake poene. Na drugoj strani je Feldin nastavio da "teroriše" obruč rivala i doneo 50:61.

5' Ono što je radio Ročesti u prvoj, Feldin je činio u trećoj četvrtini. On je preuzeo odgovornost i završavao napade, obično šutevima sa distance. Pogodio je još tri uzastopne trojke za 46:56.

3' Feldin odgovara trojkom na drugoj strani, ispratio ga Dobrić polaganjem i Zvezda ponovo dolazi do +5.

2' Prvi minut drugog poluvremena bio je "prazan", tek su u drugom Samardžiski i Čarapić pogađali i izjednačili 42:42.

II četvrtina:

10' Nastavljeno je u istom ritmu, malo organizovanih napada, a mnogo faulova i slobodnih bacanja. Monotoniju je razbio Džejms Feldin lepim zakucavanjem, posle čega je prvo poluvreme završeno rezultatom 39:42.

6' Fundić nastavlja da ubacuje slobodna bacanja i Mega prvi put vodi, rezultat je 33:32.

5' Kao i u prvoj, ponovio se scenario i u drugoj deonici – Zvezda usporava, Mega vezuje nekoliko napada i rezultatski se približava. Obično su to bili poeni sa slobodnih bacanja, pogađali su Fundić i Čarapić, pa i Samardžiski za 30:31.

3' Ritam koji nije bio previše brz i koji je ispresecan čestim faulovima više je odgovarao gostima, koji su uspeli ponovo da se odlepe. Davidovac je pogodio oba slobodna bacanja, usledila je trojka Dobrića i Zvezda ima dvocifrenu prednost – 21:31.

1' Druga deonica počinje uspešnim penalima Alena Omića koji je prethodno uhvatio defanzivni skok, da bi na drugoj strani lepim polaganjem odgovorio Aleksandar Lazić.

I četvrtina:

10' Od samog početka susreta se igralo u talasima – kada je Tejlor usporio, domaći igrači su uspeli da uspostave kontrolu i ponovo uzvrate. Precizni su bili Musić i Čarapić i izjednačili na 16:16. Od tog trenutka se igralo koš za koš, do trenutka kada su crveno-beli vezali nekoliko dobrih napada i završili četvrtinu sa 19:25.

7' Nastavilo se u nešto sporijem ritmu, ali je Ročesti blistao i novom trojkom stigao već do 11 poena, od ukupno 14 svoje ekipe.

4' Nastavio je američki plej da pogađa na početku utakmice, da bi ekipa Dejana Milojevića uzvratila mini serijom i preko Lazića, Fundića i Čarapića došla samo na pola koša zaostatka.

2' Uspela je Mega da se upiše na semafor preko Cerovine, ali se raspucana Zvezda odmah odlepila pogocima Ročestija – 2:9.

1' Prvi napad imala je Mega, propustio ga je Samardžiski, potom je i Lesor promašio, ali je centar domaćih promašio prvi šut. Stigla je kazna na drugoj strani u vidu trojke Radanovića za 0:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

249 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve