Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.04.2018.

18:34

Evroliga ne dâ 681.000 € Panatinaikosu, Janakopulos sprema tužbu

Košarkaški klub Panatinaikos zahteva isplatu od Evrolige u vrednosti od 681.000 evra koju je grčki klub zaradio.

Izvor: LN

Autor: LN

Evroliga ne dâ 681.000 € Panatinaikosu, Janakopulos sprema tužbu
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Isplata je trebalo da bude izvrešena do 15. aprila, međutim Grci još nisu primili dogovorenu sumu.

Razlog odlaganja isplate je iznos kazni koje će vlasnik PAO Dimitris Janakopulos morati da plati zbog kršenja zabrane prisustva evroligaškim mečevima.

Kako kažu iz Evrolige, ovo je sve uobičajna praksa. S obzirom da Janakopulos mora da plati kazne koje je nakupio, Evroliga će sačekati da vidi koliko će to na kraju iznositi i onda tu cifru oduzeti od sume koju mora da isplati Panatinaikosu. Ako PAO uloži žalbu na kazne i dobije je, novac će biti vraćen klubu.

U ovom slučaju, sa isplatom će se sačekati do kraja plej-ofa, s obzirom da se ne zna koliku novčanu kaznu će na kraju Janakopulos zaraditi, jer po svakom posećenom meču ona raste.

Panatinaikos je kao kontranapad angažovao špansku pravnu firmu, koja je poslala pismo Evroligi u kojem zahteva isplatu od 681.000 evra grčkom klubu.

U pismu stoju da EL ima rok od 72 sata da isplati dogovorenu sumu, ili da kontaktira pravnike i započne razgovore o isplati, a ako to ne urade PAO će biti primoran da ih tuži.

U međuvremenu, još jedan od čelnika Panatinaikosa dobio je zabranu prisustva utakmicama, a to je predsednik Manos Papadopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve