Nova vest
Košarka

Utorak, 24.04.2018.

20:58

EL: Žalgiris demolirao Olimpijakos za 2-1 i prvu meč loptu

Košarkaši Žalgirisa napravili su veliki korak ka Fajnal-foru u Beogradu, pobedom u trećoj utakmici serije sa Olimpijakosom.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Žalgiris demolirao Olimpijakos za 2-1 i prvu meč loptu
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Litvanski klub je u svojoj 'Žalgirio areni' savladao 'crveno-bele' iz Pireja rezultatom 80:60, poveli sa 2-1 u pobedama i došli nadomak velikog uspeha.

Priliku da overe kartu za Beograd imaće za dva dana na istom mestu.

Gosti iz Grčke su bolje otvorili duel, ali je Žalgiris uhvatio priključak krajem prve i početkom druge četvrtine. Tada je usledila serija od 12:0 kojom su Litvanci najavili pobedu. Olimpijakos je uspeo da uhvati rezultatski priključak posle petnaestominutne pauze, da bi Jankunas poveo novi nalet i utakmica je prelomljena.

Jankunas je završio sa 13 poena (5-5 za dva) i 6 skokova, ali je najefikasniji bio Brendon Dejvis sa 18 poena (6-8 za dva). Pengos je dodao 12, dva više od Tupana, dok je srpski reprezentativac Vasilije Micić imao zapaženu ulogu – 8 poena (6-6 penali) i 6 uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani samo su Vasilis Spanulis sa 14 i Brajan Roberts sa tri poena manje imali dvocifren učinak, a potpuno je zakazao Jorgos Printezis koji je za 24 minuta pogodio samo jedan od 10 šuteva iz igre i završio sa tri poena.

Srpski centar Nikola Milutinov je zbog povrede imao malu minutažu i takođe postigao tri poena.

U drugoj utakmici dana Fenerbahče gostuje Baskoniji i ima priliku da maksimalnim rezultatom postane prvi učesnik F4 u prestonici naše zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve