Nova vest
Košarka

Subota, 21.04.2018.

21:05

KLS: Mega nemoćna, Zvezda na +27 u derbiju

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugi trijumf u Superligi Srbije, pošto su ubedljivo savladali Mega Bemaksa sa 91:64.

Izvor: B92

Autor:B92

KLS: Mega nemoćna, Zvezda na +27 u derbiju
Starsportphoto

Prvi derbi u takmičenju bio je to samo na papiru zbog brojnih kadrovskih problema Mege, a ‘crveno-beli’ su pitanje pobednika rešili već u prvih nekoliko minuta.

Aktuelni šampioni su napravili seriju 12:0 za dvocifrenu prednost, a onda trojkama stigli i do +20.

U tim trenucima poenterski su prednjačili Janković, Feldin i Čović, dok je Ročesti sa nekoliko izuzetnih poteza oduševio malobrojnu publiku u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Od tog trenutka nije bilo rezultatske neizvesnosti – Zvezda je dodavala gas kad god je trebalo i rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Stefan Janković i Džejms Feldin sa po 17 datih poena – prvi je imao 7 skokova, dok je drugi postigao 5 trojki iz 7 pokušaja. Čović ih je ispratio sa 15, a Lesor i Lazić su dodali po 10.

S druge strane, najbolji je bio Bitadze sa 16 poena, pet više od Marjanovića.

Zvezda je sada prva sa skorom 2-0 i 206 postignutih poena u uvodnim mečevima, dok Mega ima po pobedu i poraz.

IV četvrtina:

10’ Za kraj utakmice Lesor je uzeo loptu na svojoj polovini, pretrčao ceo teren i snažno zakucao za 91:64.

8’ Nekako igrači Dejana Milojevića, posebno Nikola Mišković koji vezuje četiri poena. Kod drugog koša je posterizovao Radanova i smanjio na 87:64.

6’ Popustio je malo pritisak domaćina, Mega to koristi i preko Bitadzea smanjuje na 81:58. Međutim, već u sledećem napadu Gruzijac dobija petu ličnu i moraće na klupu.

4’ Konačno jedan od lepših poteza koji su izveli gosti – njihov Lazić se lepo ubacio iz drugog plana, položio uz faul i smanjio na 79:52.

3’ Samardžiski je na drugoj strani bio neprecizan, da bi Ročesti upisao prve poene i trojkom odveo Zvezdu na 30+.

2’ Trojka Radanova otvorila je poslenju četvrtinu, a onda je Tejlor Ročesti probao da baci alej-up za Radanova, koji je fauliran. Sigurno izvodi slobodna bacanja za 73:44.

III četvrtina:

10’ Pored dosta promašaja Zvezda je povećavala prednost. Feldin je pogodio svoju četvrtu trojku u poslednjem minutu i postavio 68:42 pred poslednjih 10 minuta.

7’ Nastavlja Janković sa efikasnim partijama u domaćem šampionatu – nova trojka za 63:34.

5’ Bez previše uzbuđenja aktuelni šampion Srbije je povećavao vođstvo. Lazić je sa bacanja produžio seriju na 7:0 i domaćin je došao do maksimalnih +26.

3’ Sličan ritam kao u drugoj deonici – dosta faulova i prekida, poeni su se obično postizali sa linije za slobodna bacanja, a Zvezda je flouterom Čovića brzo došla do 53:31.

1’ Drugo poluvreme počelo je odličnim utrčavanjem i snažnim zakucavanjem Lesora koji nije igrao u prvom delu.

II četvrtina:

10’ Nije mnogo bilo uzbuđenja u hali ‘Aleksandar Nikolić’, Zvezda je održavala prednost i dodavala gas kad god je trebalo, pa je na odmor otišla sa prednošću od 46:29.

7’ Zvezda je postigla brzih šest poena i održavala razliku, a Radanov je trojkom krunisao dribling Ročestija koji je Bitadzeu proturio loptu kroz noge. Zvezda pogađa osmu trojku i vodi 42:24.

6’ Usledilo je nekoliko praznih minuta, obe ekipe su promašivale sa distance i jedino su gosti povremeno pogađali sa penala i nekako uspela da smanji vođstvo rivala – 33:19.

4’ Nekako su se borili Milojevićevi izabranici, ali nisu mnogo uspevali, osim jedne polukontre Koprivice. Njega je kolenom u kuk udario Dobrić i ostao da leži sa bolnom grimasom. Košarkaš Crvene zvezde je u suzama napustio teren.

2’ Samardžiski, koji je veteran u ovoj postavi gostiju, upisuje se poenima iz reketa.

1’ Nekoliko faulova na startu druge deonice, Ašćerić je realizovao bacanja, ali je Čović uzvratio sa pet poena u nekoliko sekundi za više od 20 razlike.

I četvrtina:

10’ Nije mnogo bilo potrebno da se ‘crveno-beli’ oporave – trojka Feldina, zakucavanje Jovanovića, bacanja Čovića, poeni Kešelja za 27:10 na kraju prve četvrtine.

7’ Zvezda je malo popustila u napadu – Ašćerić pogađa, a onda Bitadze zakucava za 18:10.

5’ Čarapić sa linije za slobodna bacanja prekida seriju rivala od 12:0, ali onda Feldin pogađa trojku za +14.

4’ Domaći igrači su odlično krenuli u odbrani, terali rivale na teške šuteve, a onda ih kažnjavali trojkama. Pogađali su Lazić i Janković, pa je Dejan Milojević morao da traži tajm aut kod rezultata 11:2.

2’ Posle nekoliko promašaja na početku meča, Feldin otvara utakmicu trojkom, dok na drugoj strani za dva odgovara Bitadze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve