Nova vest
Košarka

Sreda, 18.04.2018.

22:26

Prvi brejk u EL: Žalgiris posle velika drame savladao OLY u Pireju

Košarkaši Žalgirisu posle velike drame u Pireju poveli su u prvoj utakmici plej-of serije u Evroligi - 87:78 (72:72).

Izvor: B92

Autor:B92

Prvi brejk u EL: Žalgiris posle velika drame savladao OLY u Pireju
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Tim iz Kaunasa tokom celog meča vodio veliku bitku s Olimpijakosom, ali su posle produžetka obezbedili brejk i imaju šansu da se na domaćem parketu plasiraju za Fajnal for u Beogradu.

Grčki tim je bolje započeo meč i u finišu prvog dela napravio seriju od 8:0 za "plus" 15. Gosti iz Kaunasa uzvratili su u nastavku i u poslednjem minutu izjednačili 32:32. Serijom od 6:0 Olimpijakos je vratio vođstvot i sa šest poena prednosti otišao na odmor - 38:32.

U istom ritmu nastavljen je meč. Klub iz Pireja je vodio, ali su gostiuspevali da istope prednost i da u poslednjih deset minuta uđu sa poenom zaostatka.

Velika borba i rezultatska klackalica viđena je u poslednjoj deonici. U poslednjih 80 sekundi bilo je izjednačeno 69:69. Milakis je u sledećem napadu postigao važnu trojku za vođstvo ekipe iz Kaunasa, ali je na isti način odgovorio Spanulis za novo izjednačenje. Ni jedni ni drugi nisu iskoristili napade za pobedu pa se ušlo u produžetke.

U nastavku su se bolje snašli gosti. Trojkom Ulanovasa i Kevina Pangosa sa linije penala stekli su najveću prednost do tada - 82:76.

Brendon Dejvis je postigao ključne poene u finišu za pobedu Žalgirisa i brejk.

On je bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, a pratio ga je Kevin Pangos sa 20. Naš Vasilije Micić upisao je sedam poena i pet skokova.

Kod Olimpijakosa ista kao se Vasilis Spanulis sa 25, Nikola Milutinov meč je završio sa sedam poena i osam skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve