Nova vest
Košarka

Sreda, 18.04.2018.

21:10

EL: Bogdan gledao, Željkov Fener lako do 1-0 protiv Baskonije

Košarkaši Fenerbahčea sigurnom pobedom su započeli seriju plej-ofa Evrolige protiv Baskonije.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Bogdan gledao, Željkov Fener lako do 1-0 protiv Baskonije
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Aktuelni šampion Evrope pobedio je Baskoniju sa 82:73 i tako napravili prvi korak ka Fajnal foru koji se igra u Beogradu.

Fener je već na poluvremenu imao 17 poena prednosti, pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, pa je na kraju gost samo uspeo da ublaži katastrofu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bred Vonamejker sa 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Jan Veseli je dodao 13 poena i uhvatio 8 lopti, a dabl-dabl je ostvario Kostas Slukas sa 10 poena i 11 asistencija.

Marko Gudurić proveo je na parketu 14 minuta i za to vreme postigao 5 poena uz stoprocentan učinak (1-1 za dva, 1-1 za tri), dok je Nikola Kalinić ubacio 4 poena (2-4 za dva, 0-4 za tri) i zabeležio 3 skoka.

S druge strane, prednjačio je Tornike Šengelija sa 16 poena i 6 skokova, a tri poena manje imao je Rodrig Buboa.

Interesantno je da je utakmicu u Istanbulu pratio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, igrač Sakramento Kingsa, koji je do prošle sezone nosio dres šampiona Turske. On je tom prilikom dobio priznanje od Evrolige.

Drugi meč na programu je u petak takođe u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve