Nova vest
Košarka

Sreda, 18.04.2018.

18:15

Bokan: Sve negativne informacije o Evroligi stižu iz Beograda

Predsednik košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan uverava da će crnogorski tim biti deo evopske košarkaške elite.

Izvor: B92

Autor:B92

Bokan: Sve negativne informacije o Evroligi stižu iz Beograda
Starsportphoto

Nakon što je u medijima objavljeno da je nastup novog šampiona ABA lige u Evroligi upitan jer dvorana Morača ne ispunjava kriterijume, Bokan je stavio tačku na te spekulacije.

On je za RTCG kazao da nema tih uslova koje Budućnost, grad i Crna Gora ne mogu da ispune kako bi klub od iduće sezone igra u društvu evropskih velikana.

"Sve je u rukama KK Budućnost, Podgorice i Crne Gore. Prema tome, što se tiče kapaciteta 'Morače', finansija kluba i svih ostalih uslova - to je rešena stvar. Imamo rešenje i za garancije prvoklasnih banaka. Siguran sam da će Podgorici biti potrebna najbolja moguća organizacija", kazao je Bokan.

Predsednik kluba najavio je stvaranje ekipe koja odavno nije viđena na ovim prostorima.

"Ako Budućnost želi da igra Evroligu treba da ima respektabilan tim i siguran sam da će ga imati i siguran sam da će KK Budućnost možda sledeće sezone imati najjači tim u istoriji", naglasio je Bokan.

Saopštio je da je zakazan sastanak sa čelnicima Evrolige.

"Ne želim da otkrivam detalje razgovora sa Evroligom jer znam da će se zloupotrebljavati, pa želim da budem jako precizan i oprezan. Javnost će biti blagovremeno informisana. Sve ide kako treba", kazao je Bokan.

Finalnu seriju van parketa obeležio je svojevrsni "rat saopštenjima" Budućnosti i Zvezde, pošto su iz beogradskog tima optuživali "plave" zbog suđenja.

"Sve negativne informacije u vezi Evrolige koje ne idu u prilog košarci u Crnoj Gori stižu iz Beograda. Razgovarao sam sa Đordijem Bertomeuom (izvršnim direktorom Evrolige), koji nam je čestitao osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu", rekao je predsednik Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve