Nova vest
Košarka

Utorak, 17.04.2018.

23:11

"Ne bismo živi izašli iz Morače da je Feldin pogodio onu trojku"

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, rekao je za televiziju "Pink" da je ekspediciji bila ugrožena bezbednost tokom finala ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

Čović je istakao da ‘crveno-beli’ nisu mogli da osvoje titulu i nekoliko puta ponovio da je u podgoričkoj ‘Morači’ viđena pljačka.

"Ne znam da li bismo živi izašli iz dvorane da je Feldin pogodio onu trojku u završnici treće utakmice", rekao je Čović za "TV Pink".

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da i četvrtu sezonu zaredom osvoje trofej u ABA ligi, pošto su u finalu plej-ofa poraženi od Budućnosti sa 3-1 u seriji.

"Ne vidim da je katastrofa – niko nije umro. Izgubili smo u neregularnim uslovima, ali šta da se radi, idemo dalje. Gledamo ka Superligi, želimo da osvojimo domaće prvenstvo. O Evrokupu ne razmišljamo, daleko je avgust. Još se ništa ne zna. Ako neko može bolje, evo neka dođe, samo me plaši da će sve da se vrati na vreme kada sam ja dolazio".

Čović se osvrnuo na predsednika Budućnosti Dragana Bokana, kao i na činjenicu da novi šampion nema uslova da igra u Evroligi.

"Bokan je na prvu utakmicu u hali ‘Aleksandar Nikolić’ došao sa trojicom naoružanih ljudi. Na drugu nije jer smo mi reagovali", otkrio je Čović i nastavio.

"Budućnost ne ispunjava uslove za Evroligu, ali vidim da im je nuđeno da igraju u Skoplju. Posle rezultata izbora u Crnoj Gori imaju potencijal i za nemoguće stvari, pa i da se napravi hala za tri meseca. Prošlo je kako je prošlo, Budućnost je osvojila, neka igraju Evroligu, ali ovo ne sme da se ponovi. Sam predsednik kluba Dragan Bokan je dao izjavu da je prvi koji je uspeo da obezbedi ravnopravno suđenje 50-50, da se izborio za to i da je učestvovao. Javno priznaje da je lobirao sudije... Gde je to dozvoljeno?".

On je pre četvrtog susreta zapretio da ekipa neće izaći na parket, kao i da "nikome ne treba ovakva liga".

"Gradili smo je da bude bolje nego kada su na čelu bili Lorbek i Lisac, ali trenutno stanje je mnogo gore. Roman Lisac opet mešetari. Stvorena je sprska nesloga, dok se Zvezda i Partizan tuku, drugi to koriste".

"Bjelica naš najskuplji igrač, Ročesti i Lesor po 250.000"

Odmah nakon finala, Zvezdu je napustio Dilan Enis, a vraćeni su Nebojšin sin Filip Čović i Aleksa Radanov.

"Enis je otišao zato što nismo bili zadovoljni. Bjelica? Videćemo, malo je neubičajeno da jedan od naših najiskusnijih igrača odigra niz utakmica onako kako je on odigrao, a pogotovo finalnu seriju. 'Pao' je u drugoj polovini januara, a ako igrač sa 34 godine kaže da ima pritisak, onda ne znam gde je proveo tolike godine i devet sezona u Evroligi. Videćemo... Zvezda je mogla samo da dovede igrače FMP-a. Dolazak mog sina Filipa bila je ideja trenera Alimpijevića. Podržao sam je, pre šest godina nije mogao da se izbori sa pritiskom, ali sada je iskusniji".

Na kraju, otkrio je da je Bjelica bio najplaćeniji igrač u sastavu..

"Bjelica je naš najskuplji igrač, sa 400.000 evra bez premija. Igrač za koga misle da smo dali kamione i avione ima platu 150.000 evra. Ko ne veruje, neka dođe da vidi, a ako ne dođe neka dođe ko je nadležan. Dalje, plate Ročestija i Lesora? To je nivo od 250.000 dolara. Taj nivo", zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve