Nova vest
Košarka

Utorak, 17.04.2018.

20:57

Treneri ispunili cilj plasmanom u KLS, Muta sumnja u regularnost

Trener Dinamika Miroslav Nikolić rekao je da je ekipa ispunila cilj i da će se opet boriti za plasman u Drugu ABA ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Treneri ispunili cilj plasmanom u KLS,  Muta sumnja u regularnost
Starsportphoto

"Malo smo se ojačali, biće dobrih i kvalitetnih utakmica. Ekipe iz KLS su ujednačenije. Osvojili smo drugo mesto u KLS, to je moj neuspeh, ali ne možeš očekivati i da praviš mlade igrače, za šta smo se opredelili, i rezultate. Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, videćemo šta će biti", naveo je Nikolić.

Nikolić je ocenio da će i ekipe iz ABA lige gubiti u Superligi, ali je upitao da li je prvenstvo regularno, zbog prodaje nekolicine igrača.

"Sve ekipe treba da igraju sa najjačim sastavom i u Superligi, a ne da prodaješ, kao na primer Mega. To je za mene neregularno, a garantovano ti je mesto u ABA ligi. Potrebno je da se ojača KLS, pošto se igra za plasman u Drugu ABA ligu. Treba da se promene pravila, da se poštuje naša liga", naveo je on.

Trener Mladosti iz Zemuna Branko Maksimović rekao je da je njegova ekipa zasluženo ušla u Superligu i da će da uživa u borbi sa kvalitetnim ekipama, pošto je ostvarila cilj.

Takođe i trener Vojvodine Filip Socek rekao je da je cilj ispunjen.

"Najmlađa smo ekipa u Superligi, a ako nam se ukaže prilika za Drugu ABA ligu oberučke ćemo je prihvatiti. Igramo prvu utakmicu sa Partizanom, to je praznik košarke, nadam se da ćemo se beogradskoj publici prikazati u najboljem svetlu", naveo je on.

Trener Metalca Mihajlo Poček rekao je da je ekipa imala mnogo teškoća uoči početka sezone.

"Nadam se da će Superliga dati dobre utakmice, a posle teške situacije ispunili smo cilj. Motivisani smo da se što bolje prikažemo, posle veoma teškog perioda od učešća pre dve godine u ABA ligi. Okupili smo se sedam dana pre početka sezone i niko nije očekivao da ćemo ovo napraviti. Metalac mora da se okrene radu sa mladim selekcijama", kazao je on.

Trener Vršca Goran Topić rekao je da je zadovoljan sezonom u kojoj je njegova ekipa osvojila treće mesto u Drugoj ABA ligi i treće mesto u KLS.

"Okrećemo se novim izazovima i želimo da ostvarimo što bolji plasman. Igraćemo u izmenjenom sastavu, odlaskom nekih igrača smo malo izgubili na kvalitetu, ali napravili smo dobru bazu i očekujem dobar rezulat", dodao je Topić.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović rekao je da je Superliga novi početak za njegovu ekipu, koja je poslednju zvaničnu utakmicu odigrala 11. marta.

"Promenili smo sastav, ne mogu da kažem šta očekujem. Otežavajuće je što nije bilo zvaničnih utakmica, to se videlo po pripremnim mečevima. Neki za nas važni igrači su otišli, neki su došli, ali tako je kako je. Čović je najbolji plejmejker ABA lige i njegov izostanak će uticati na ekipu, ali zaslužio je da pređe na viši nivo. Imamo mlade igrače na koje ozbiljno računamo", naveo je Jovanović.

Direktor KLS Leon Deleon je tražio od medija savet kako da se uveća interesovanje javnosti za domaću ligu i da se podigne kvalitet takmičenja.

"Uglavnom se prate kazne i incidenti, na sreću toga ima sve manje, ali je manje i izveštaja. Treba kritikovati sve što ne valja, ali zajednički zadatak je da svi zajedno unapredimo nacionalnu ligu, da stvaramo bolji imidž", naveo je Deleon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve