Nova vest
Košarka

Petak, 13.04.2018.

23:00

Džikić: Feldin pogađao ceo meč, a mi ga ostavljamo samog na šutu

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, rekao je da uopšte nije zadovoljan igrom svojih izabranika u poslednjih nekoliko minuta meča sa Crvenom zvezdom.

Izvor: B92

Autor:B92

Džikić: Feldin pogađao ceo meč, a mi ga ostavljamo samog na šutu
Foto: Buduænost VOLI

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u dramatičnoj utakmici u 'Morači' rezultatom 78:77 od Budućnosti koja vodi 2-1 u finalnoj seriji ABA lige.

Crveno-beli su imali poslednji napad, ali je prvo Džejms Feldin promašio trojku za pobedu, a onda i Matijas Lesor nije uspeo da "odbojkom" vrati loptu u obruč.

"Nisam zadovoljan. Apsolutno nisam zadovoljan. Feldin koji pogađao ceo meč bez greške ostaje sam na šutu. Lesor ostaje sam na ziceru nigde niko oko njega. Odemo na plus, pa se izglupiramo i vratimo rivala u igru. To ne može tako. Parirali smo u skoku, to je u redu. Selekcija šuta, selekcija koga treba da napadamo u napadu, zaštita od pik-en-rola... Uzdržavam se da kažem šta mislim o tome", istakao je Džikić i dodao:

"Feldin nam je dao tri od četiri trojke iz takozvanih ‘jedan na jedan’ situacija, odnosno izlaska iz pik-en-rola. To ne može tako. Nisam primetio da su se Zvezdini centri štedeli u završnici, iako su bili opterećeni faulovima. Igrali su tvrdo. I onda se naši hvataju za glavu... Koš-faul situacije nismo praktično ni imali. E to treba da učimo od Zvezde. Oni su to naučili u Evroligi".

Nekadašnji trener Partizana kazao je da je njegov tim zaslužio da se bori za trofej.

"Ne mogu da govorim o tome da li sam optimista ili ne. Ovde smo samo jer smo dobro radili. Isto važi i za subotu. To je prosto. U subotu mora da bude bolje, inače odosmo za Beograd. Ne mislim da je ovo jedna od slabijih partija u poslednje vreme, s obzirom na kvalitet protivnika. Igramo protiv odličnog, motivisanog evroligaškog tima, koji je motivisan da brani ono što ima".

On je potom pohvalio i rivala.

"Pitanje pobednika će rešiti rad na terenu. Ako budemo radili ono što treba možemo da se nadamo nečemu. Znate li vi protiv koga mi igramo. Igramo protiv moćne Zvezde, protiv moćne evroligaške ekipe. Zvezda je mogla da pobedi, imala je dva šuta za trijumf. Moramo da igramo pametnije. Pobedili smo, ali moramo da odigramo potpuno drugačije i pametnije".

Džikić je istakao da u sledećem meču Budućnost mora da popravi mnoge segmente.

"Svaki drugi napad smo primali koš-faul, koš-faul. Pa to tako ne može. Da li sam zadovoljan Barovićem? Pa šta vi očekujete. Dečko daje sve od sebe. Je l’ mogao bolje – jeste, je l’ doneo čvrstinu – jeste. Gibson? O njemu ćemo da pričamo na kraju serije. Povređenih? Nema. Na terenu su bili zdravi igrači. Ne možeš, OK, idi u svlačionicu. Da smo izgubili ja bih bio kriv. Lendri i Zoran Nikolić? Veoma su važni igrači u seriji. Lendri je standardan, a Nikolić je pokazao reakciju na lošu partiju u drugom meču", zaključio je Džikić.

Četvrta utakmica finala ABA lige izmedju Budućnosti i Crvene zvezde na programu je u subotu od 21.00, takođe u dvorani Morača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve