Nova vest
Košarka

Utorak, 10.04.2018.

21:54

Sašina Lokomotiva pala u produžetku, Vilbekin junak Darušafake

Košarkaši Darušafake pobedili su Lokomotivu Kubanj u Krasnodaru sa 81:78 posle produžetka u prvoj finalnoj utakmici Evrokupa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Sašina Lokomotiva pala u produžetku, Vilbekin junak Darušafake
EPA/ABIR SULTAN

Tim srpskog stručnjaka Saše Obradovića nije uspeo da pobedi u prvoj utakmici finala, a pobedu je Darušafaki doneo Skoti Vilbekin sa 24 poena.

Vil Kamings je dodao 19, a više niko iz turske ekipe nije prebacio deset poena.

Na drugoj strani je Dimitri Kulagin bio najefikasniji sa 18 koševa, Mardi Kolins je postigao 14, a Kris Bab 13.

Darušafaka je stekla ranu prednost u meču i uspevala je da dođe do maksimalnih +6 (14:8). Tim je u tim trenucima predvodio Okben Ulubaj, da bi mu se vrlo brzo priključio i Vilbekin.

Lokomotiva je u drugoj četvrtini tvrde utakmice uspela da preokrene i povede zahvaljujući Džou Reglandu i do kraja poluvremena sačuva prednost 35:31.

Darušafaka se vrlo brzo u trećoj četvrtini vraća, a odnos snaga na terenu je bio ujednačen sve do kraja kada je Vilbekin izrastao u junaka meča.

Na šest sekundi do kraja Vilbekin pogađa trojku i sa 72:72 uvodi utakmicu u produžetak. U produžetku je promašio nekoliko šuteva za tri, ali je uz sebe imao Vila Kamingsa i Kida Stentona koji su pogađali za +4 Darušafake, a turski tim je prednost očuvao do kraja i slavio.

Naredna utakmica se igra 13. aprila u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve