Nova vest
Košarka

Utorak, 10.04.2018.

21:39

Dobrić: Nisu smeli da nas pobede i četvrti put

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je energija u poslednjih 15 minuta presudila pobednika drugog meča finala ABA lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dobrić: Nisu smeli da nas pobede i četvrti put
StarSport

Zvezda je u hali "Aleksandar Nikolić" pobedila Budućnost sa 69:59 u napetoj završnici.

Serija je izjednačena na 1-1 u pobedama i sada se seli u Podgoricu. Budućnost je jedina ekipa koja je tri puta pobedila Zvezdu ove sezone.

"U trećoj četvrtini smo imali taj pad ali smo uspeli da izađemo iz toga i da se vratimo, preokrenemo rezultat, kasnije smo to samo održavali i priveli utakmicu kraju u našu korist", kaže Dobrić.

"I pre finalne serije sam rekao da će odlučiti ko ima više energije i ko ima veću želju tako da smo pokazali tu energiju u poslednjih 15 minuta i pobedili", dodaje Dobrić.

On objašnjava da je tenzija u finalu normalna stvar, a nuspojava je veliki broj promašenih slobodnih bacanja.

"Mislim da je sad malo pao teret sa nas i da ćemo igrati opuštenije u Podgorici", kaže Dobrić koji je svestan da se u Podgorici mora ići na pobedu po svaku cenu.

"Utakmica će biti slična kao i ovde, energija će odlučiti i to je najbitniji segment u igri. Suđenje? To je normalno, velika je tenzija, svi su nervozni. Veliki je pritisak i na sudijama, ne mogu uvek da sude kako jeste. Shvatam i njih i oni su u problemu zbog tenzije", rekao je igtač crveno-belih.

Pritisak je bio veliki, a Zvezda je pre ovog meča izgubila sva tri sezonska meča od Budućnosti.

"Naravno da je bilo teško spremiti utakmicu, nismo smeli da im dozvolimo da nas pobede i četvrti put, pogotovo pred našim navijačima", zaključio je Dobrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve