Nova vest
Košarka

Utorak, 10.04.2018.

19:14

3x3: Srbija dobila rivale na Svetskom prvenstvu

Muška seniorska reprezentacija Srbije braniće titulu svetskog prvaka u prestonici Filipina Manili u periodu od 8. do 12. juna 2018. godine.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

3x3: Srbija dobila rivale na Svetskom prvenstvu
Foto: Košarkaški savez Srbije

Žrebom je odlučeno da se naša reprezentacija takmiči u grupi A, gde će se ponoviti meč koji su u finalu prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva igrali protiv reprezentacije Holandije, koja će nam ovoga puta biti rival već u grupi.

Pored njih, protivnici Srbije u grupi biće i reprezentacije Novog Zelanda, Rumunije i Kirgistana.

U slučaju osvajanja jednog od prva dva mesta u grupi, protivnici u četvrfinalu mogu da budu ekipe iz grupe D u kojoj se nalaze reprezentacije Letonije, Ukrajine, Hrvatske, Jordana i Nigerije.

Sve utakmice FIBA 3h3 Svetskog prvenstva 2018 igraće se u Manili u „Filipinskoj Areni“, koja je najveća zatvorena sportska dvorana na svetu sa kapacitetom od 55.000 gladalaca, koja će ujedno biti i jedna od dvorana koje će ugostiti reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci koje će se održati 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve