Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2018.

10:16

Zvezda se u Moskvi oprašta od Evrolige

Ekipa Crvene zvezde od 19 časova protiv moskovskog CSKA odigraće poslednji meč ove sezone u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda se u Moskvi oprašta od Evrolige
Starsportphoto

Izabranici Dušana Alimpijevića ostvarili su 11. pobeda, što je mnogo više od onoga koliko su im mnogo predviđali.

Crveno-beli u poslednjem kolu gostuju CSKA koji je, kao i prethodnih godina, najbolja ekipa ligaškog dela elitnom takmičenja.

"Na zatvaranju Evrolige igramo protiv ekipe koja je najozbiljniji kandidat za osvajanje ovog takmičenja. Moskovska ekipa je napravljena sa ciljem da osvoji Evroligu. Imali su najkonstantniju formu tokom sezone, sa najmanje padova, bez nekih oscilacija", izjavio je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, bez obzira na to što utakmica poslednjeg kola Evrolige nema takmičarski značaj, crveno-beli će pokušati da pruže što bolje izdanje.

"Nama ova utakmica dolazi pred inale ABA lige i pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način. Da odigramo jaku dobru utakmicu i održimo ovaj tonus protiv izuzetno snažnog protivnika koji igra sa puno kontakta. Imamo mogućnost i da probamo neke stvari koje će nam biti potrebne za finale ABA lige, ali ne zanemarujemo rezultat", rekao je trener Zvezde.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić istakao je da je CSKA jedan od favorita za osvajanje Evrolige, ali da ekipa ima motiva da se na pravi način oprosti od ovog takmičenja.

"Za kraj sezone u Evroligi igramo protiv jednog od najtežih protivnika. Ekipa CSKA je kvalitet već pokazala i tokom ove sezone, novi igrači u sastavu su se odlično uklopili. Jasno je da su među glavnim favoritima da u Beogradu dodju do novog trofeja, ali i mi želimo da se oprostimo od Evrolige na pravi način", izajvio je Lazić.

Utakmica 30. kola Evrolige između CSKA i Crvene zvezde igra se od 19 sati u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve