Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2018.

08:59

Omić: Sa Balkana sam, lako sam se uklopio

Košarkaš Crvene zvezde Alen Omić istakao je publiku kao jedan od ključnih faktora pobede nad Mornarom u Pioniru i objašnjava kako se uklopio u Zvezdin sistem.

Izvor: B92

Autor:B92

Omić: Sa Balkana sam, lako sam se uklopio
StarSport

Zvezda je u ponedeljak pobedila Mornar u majstorici na svom parketu sa 88:69, a Omić je imao 11 poena, dva skoka i dve asistencije.

"Znali smo od početka šta nam je cilj, to finale. To treba Zvezdi i sve smo dali od sebe da ostvarimo taj cilj. Jedan korak dalje. Moram da kažem za atmosferu, navijače, svaka čast. Kad imaš vrhunsku publiku nemamo šta da pričamo. Već sad očekujemo da i u finalu kod kuće bude puna hala", rekao je Omić.

Zvezda je na poluvreme otišla sa komfornih +15, ali je Mornar u nastavku tu prednost vrlo brzo 'istopio'.

"Bilo je tu malo panike ali sam verovao u svoju ekipu od početka do kraja, da ćemo proći u finale. Znamo da imamo tu energiju, mislim da ne mogu sa nama da igraju sa tom energijom 40 minuta", dodaje centar Zvezde, koji se vrlo brzo snašao u novom sistemu.

"Kad sam došao znao sam da ću se brzo uštimovati u ekipu i da ću igrati kao da sam tu od početka sezone jer se vidi da su to pravi momci i tu nešto nije bilo teško da bi trebalo dva, tri meseca da uđem u sistem. Jednostavno od prvog dana kad sam došao, svi su me brzo uveli u ekipu. Znao sam da će se tako desiti jer znam neke od pre kad sam bio u Olimpiji, igrao sam protiv njih. Dobro se osećam, sa Balkana sam, nije bilo teško", kaže Omić.

Pristup koji bi mogao da obezbedi pobedu Zvezdi nad Budućnošću u finalu je da crveno-beli očekuju pobedu u svakoj utakmici. Uz pružen maksimum, a kod kuće i publiku, to bi po Omićevom mišljenju trebalo da obezbedi Zvezdi novu sezonu u Evroligi naredne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve