Nova vest
Košarka

Subota, 31.03.2018.

13:22

Dončić MVP 29. kola Evrolige

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić proglašen je za najkorisnijeg igrača 29. kola Evrolige, u kojem je Real igrao protiv Crvene Zvezde.

Izvor: LN

Autor: LN

Dončić MVP 29. kola Evrolige
StarSport

Ovo je Dončiću četvrta nagrada za MVP kola, a peti put da je ostvario indeks korisnosti od 35 ili više, nešto što nijednom drugom igraču nije pošlo za rukom više od jedanput.

Mladi Slovenac ujedno je pogodio trojku u poslednjoj sekundi meča, kojom je Real ostvario pobedu u hali "Aleksandar Nikolić" (82:79).

Luka je meč završio sa 24 poena (4/5 za 2, 3/7 za 3), devet skokova, četri asistencije, tri ukradene lopte i iznudio je čak deset faulova. Jedina negativno u njegovoj statistici je bilo sedam izgubljenih lopti.

Odmah iza Dončića našao se centar 'crveno-belih' Alen Omić, koji je ostvario indeks 30, sa 25 poena (11/13 za 2) i deset skokova, što je bila najbolja partija u karijeri za Zvezdinog Slovenca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve