Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.03.2018.

10:16

Obradović pred Zvezdu: Faktor Pionir

Trener Fenerbahčea Željko Obradović istakao je halu "Pionir" kao ključan faktor u meču sa Crvenom zvezdom.

Izvor: AK

Autor: AK

Obradović pred Zvezdu: Faktor Pionir
Foto: EPA/SEDAT SUNA

Šampion Evrope gostuje crveno-belima u 28. kolu Evrolige u četvrtak od 19 časova.

Fener se bori za što bolju poziciju pred plej-of, trenutno je drugi sa 19-8, ima pobedu više od Olimpijakosa, dok se Zvezda u utorak definitivno oprostila od Top 8.

* Zvezda igra za svoju dušu protiv šampiona Evrope. Kec je 3,50, a dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za spektakl u Pioniru.

"Ovo je sedmica u kojoj se igraju dve utakmice. S obzirom na naš i raspored Zvezde, ovo nije nimalo lako. Ni igračima Zvezde mi mojoj ekipi. Ali to je nešto na šta smo već navikli. Imali smo utakmicu u petak, u nedelju, u utorak. Pa sutra Crvena zvezda. Takav raspored od nas nalaže da uložimo maksimalnu energiju, ali i koncentraciju. A to je ono što je najbitnije ako hoćemo da odigramo dobru utakmicu. Tu je faktor Pionir. Baš sam o tome pričao sa igračima. Svi znamo koliko je Pionir važan za Crvenu zvezdu. Ona igra neuporedivo bolje na domaćem terenu nego na strani i na to treba obratiti pažnju", rekao je Obradović.

Kao prvaku Evrope Feneru je plasman na F4 najmanji cilj.

* Makabiju gori pod nogama za četvrtfinale, ako ne pobedi PAO, verovatno neće više imati čemu da se nada. Kec u Tel Avivu nosi kvotu 2,15. Pogledajte sve MOZZART kvote za ovaj meč.

"Ambicije Fenera su još ova tri meča do kraja ligaškog dela. Da odigramo na maksimalnom nivou. Videćemo na kraju gde ćemo da budemo. I koga ćemo dobiti u plej-ofu. Želimo prednost domaćeg terena, ali mnogo je važnije u kakvoj ćemo formi i zdravstvenom stanju dočekati plej-of. Ne želim da razmišljam niti da pričam o F4. Ko god da dođe biće teško. Nijedan protivnik nije lak", rekao je trofejni stručnjak.

Jedan od najboljih igrač Fenera ove sezone je bivši košarkaš Zvezde Marko Gudurić, koji je u utorak odigrao najbolji meč u karijeri u Evroligi sa 23 poena.

"Izuzetno sam zadovoljan. Marko je shvatio koliko je rad važan. Izuzetno je fokusiran, vredan radan, sluša, želi da napreduje i to je ono što će ga izvući na pravi put", kaže Obradović.

* Gudurić se razigrao u poslednje vreme, a kvota da će večeras Zvezdi ubaciti više od 7,5 poena je 1,85. Ista kvota je i na tip da će ubaciti manje od 7,5. Pogledajte sve MOZZART kvote za evroligaške igrače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve