Nova vest
Košarka

Sreda, 21.03.2018.

22:45

Baskonija razbila Bamberg, Nedović pobedio sa Unikahom

Košarkaši Unikahe pobedili su u napetoj završnici Barselonu sa 95:91 u 27. kolu Evrolige, dok se Baskonija približila Top 8 pobedom nad Bambergom 103:79.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Baskonija razbila Bamberg, Nedović pobedio sa Unikahom
EPA-EFE/DANIEL PEREZ

Najefikasniji u Unikahi je ovog puta bio Danijel Dies sa 21 poenom, a Nemanja Nedović je ubacio 13 koševa i imao tri skoka i četiri asistencije.

Dragan Milosavljević je na parketu proveo nešto više od minuta i postigao je dva poena uz jednu ukradenu loptu za Unikahu.

Barselona je u meč ušla furiozno i već posle trojke Ertela za 17:5 pokazala koliko ozbiljno želi pobedu.

Vačinski i Alberto Dijas trojkama usporavaju nalet "Blaugrane", koja do kraja prve deonice čuva prednost od šest poena 25:19.

Unikaha je u nastavku uspela da sustigne protivnika i do poluvremena preokrene na 49:46. U trećoj novi pad i uzlet Unikahe koja je od -8 došla do +8 za samo pet minuta.

U poslednjoj četvrtini su išli i do maksimalnih +15 (84:69), ali se Barselona vratila i ušlo se u penal završnicu u kojoj je prevladao tim Đoana Plaze za 11. pobedu u Evrloigi. Barselona ima samo devet pobeda i 18 poraza.

Baskonija je ozbiljno "zagrizla" u borbi za osmo mesto sa Makabijem. Već od starta i serije 10:0 nije popuštala gas pa su saigrači Luke Mitrovića malo šta mogli da urade da bi zaustavili Džejsona Grejndžera i Ilimana Diopa. Prvi je ubacio 17, a drugi 16 poena za pobednika.

U Bambergu je Nikos Zisis imao 17, a Riki Hikman 14 poena. Dejan Musli je za 23 minuta imao osam poena, a Luka Mitrović za upola manje minuta četiri pogotka.

Baskonija je već do kraja prve deonice imala +13, da bi do poluvremena Bamberg uspeo da smanji i sa 50:39 ode na poluvreme. Debakl je nastao u trećoj deonici, a Baskonija je imala i 33 poena prednosti posle koša Diopa za 86:55.

Baskonija posle trijumfa ima 14 pobeda i 13 poraza i na osmom je mestu, dok je Bamberg 13. sa 10 pobeda i 17 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve