Nova vest
Košarka

Utorak, 20.03.2018.

23:15

MZT oduzeo Lukajiću i igračima pola plate

Uprava MZT oduzela je 50 odsto mesečne plate košarkašima i trenira ekipe zbog loših rezultata, objavio je makedonski klub.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

MZT oduzeo Lukajiću i igračima pola plate
Foto: ABA/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski

MZT je sezonu u regionalnoj ABA ligi završio na poslednjem mestu sa samo tri pobede i ispao je tog ranga, dok u dosadašnjem delu makedonskog prvenstva ima šest poraza.

Uprava kluba se nada da će novčana kazna delovati na igrače i članove stručnog štaba pred odlučujući deo nacionalnog šampionata u kojem klub, kako se navodi, "juri sedmu uzastopnu titulu".

Istovremeno, čelni ljudi MZT-a su ukazali puno poverenje prvom treneru Željku Lukajiću "čije mesto na klupi uopšte nije ugroženo".

"Lukajić ima maksimanu podršku svih u klubu do kraja sezone, što definitivno treba da bude dodatni motiv za njega, ali i njegove izabranike da brzo prevazidju krizu i počnu da igraju onako kako se od njih očekuje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su košarkaši i treneri svesni da su rezultati u dosadašnjem delu sezone ispod očekivanja i renomea, i da "najavljuju daleko bolje igre da bi ostvarili ciljeve kluba i doneli radost navijačkoj armiji".

MZT ima još tri utakmice do kraja prve faze makedonskog prvenstva posle čega sledi Superliga sa šest najboljih ekipa. Klub je proceio da ekipa ima sasvim dovoljno vremena za postizanje željene forme i osvajanje trofeja.

MZT je na deobi druge pozicije sa Blokotehnom iz Đevđelije, dok je lider Rabotnički bez poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve