Nova vest
Košarka

Utorak, 20.03.2018.

13:35

Oslabljena Zvezda u Atini misli na Bar, ali se ne predaje

Crvena zvezda gostuje od 20.15 Panatinaikosu u OAKA Areni u meču 27. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Oslabljena Zvezda u Atini misli na Bar, ali se ne predaje
StarSport

Srpski i regionalni šampion je desetoplasiran sa učinkom 11-15, odnosno ima dve pobede manje od Makabija iz Tel Aviva i Baskonije, ali i lošiji međusobni skor.

Do kraja regionalnog takmičenja ostalo je još četiri runde, a ekipi Dušana Alimpijevića na ruku ne ide ni raspored jer već kroz dva dana u Beograd stiže šampion Evrope Fenerbahče, pa madridski Real, dok tačku stavlja gostovanjem CSKA u Moskvi.

Dodatno opterećenje za crveno-bele jeste i činjenica da je u prošlu nedelju počeo i plej-of ABA lige, svakako najvažnije takmičenje za tim sa Malog Kalemegdana, a Zvezda je polufinalnu seriju protiv Bara iz Mornara otvorila ubedljivim trijumfom na svom parketu. Meč loptu za finale imaće već u narednu nedelju u Crnoj Gori.

"Posle dobrih utakmica protiv Valensije i Mornara idemo rasterećeni u Atinu sa željom da odigramo dobru utakmicu. Panatinaikos igra dobro, ovaj meč im dolazi posle važne pobede u Malagi, imaju jak domaći teren, uz sve to, bore se za što bolju poziciju pred nastavak takmičenja i Top8 faze Evrolige", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Pored Nemanje Dangubića, koji je zbog povrede verovatno završio sezonu, u Grčkoj neće biti najiskusnijeg prvotimca Antića.

"Mi u ovom trenutku moramo uporedo da vodimo računa o mnogo važnih stvari, što nikako ne znači da putujemo bez ambicije da odigramo dobro i sa željom da napravimo dobar rezultat".

Krilni košarkaš Milko Bjelica ne napušta nadu da se Zvezda bori za mesto u plej-ofu, iako tri kola pre kraja ligaškog dela ima dve pobede manje od osmoplasirane Baskonije.

"Još uvek imamo teoretske šanse za Top8 i dok ona postoji borićemo se. Nemamo puno vremena za pripremu i odmor, posle starta plej ofa ABA lige i vrlo važne utakmice sa Mornarom, ali moramo da odigramo hrabro, skoncentrisano i pokušamo da dodjemo do dobrog rezultata, iako idemo oslabljeni u Atinu. U seriji smo teških utakmica", zaključio je Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve