Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.03.2018.

12:55

Obradović rutinski protiv Blata

Košarkaši Fenerbahčea bez većih problema savladali su Darušafaku u derbiju 21. kola turskog šampionata rezultatom 76:69 (18:18 27:18 17:18 14:15).

Izvor: LN

Autor: LN

Obradović rutinski protiv Blata
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Domaćin je u meč ušao oslabljen, neigranjem Kalinića, Gudurića i Tompsona, ali se pitanje pobednika maltene nije dovodilo u pitanje.

Fener je uglavnom vodio, da bi samo u nekoliko navrata Darušafaka preuzimala prednost. To se poslednji put desilo početkom trećeg perioda kada su izabranici Dejvida Blata napravili seriju od 10-0.

Posle toga se stvari vraćaju na svoje i Fenerbahče sa +8 ulazi u poslednju četvrtinu, gde su mirno održali prednost.

Kod domaćina najefikasniji bio je Điđi Datome sa 17 poena, Veseli je dodao 11 uz šest skokova, isto koliko je imao i Naneli. Kod poraženih gostiju istakao se Stenton Kid sa 16 poena, dok su Aldemir i Džonson postigli po 11.

Dačka trenutno zauzima 4. mesto sa skorom 13-8, a Fener je pobedom ostao usamljen na prvom mestu sa 18 pobeda i samo tri poraza.

Fenerbahče u narednom meču dočekuje Makabi iz Tel Aviva u Istanbulu, dok Darušafaka u prvom meču polufinala Evrokupa dočekuje Đorđevićev Bajern iz Minhena. Oba meča su zakazana za 20. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve