Nova vest
Košarka

Sreda, 14.03.2018.

20:45

EL: Kreće rasplet, ko će u plej-of?

Bližimo se kraju regularnog dela Evrolige i dok je većina učesnika top 8 poznata, borba za poslednjih nekoliko mesta će, po svemu sudeći, biti neizvesna.

Izvor: LN

Autor: LN

EL: Kreće rasplet, ko će u plej-of?
Foto: EPA/MARISCAL

Crvena zvezda je realne šanse za plej-of odavno izgubila, dok matematičke još nije, ali jasno je da crveno-beli mogu potpuno da se posvete završnici ABA lige.

Naravno, elitno klupsko takmičenje se za ljubitelje košarke ne završava ispadanjem srpskog predstavnika, pa nam je ostalo da ispratimo veoma interesantnu borbu za plej-of.

Baskonija se nalazi na devetom mestu i njima najviše gori pod nogama, a baskijski klub u 26. kolu dočekuje Žalgiris U seriji je od dve pobede, a analitičari im daju dobre šanse za plasman dalje, jer imaju najlakši raspored do kraja regularnog toka.

Nakon Žalgirisa, u preostala četri kola, imaju duele sa tri ekipe koje se nalaze ’ispod crte’, a u pretposlednjem kolu na domaćem terenu se sastaju sa direktnim konkurentom za plasman dalje, Makabijem iz Tel Aviva.

Da bi Žalgiris ostao bez Top 8 potrebno je praktično čudo, jer su izabranici Šarunasa Jasikevičusa trenutno peti sa skorom 15-10, uz bolji međusobni skor od Makabija, ali lošiji od Himkija.

Makabi ove nedelje dočekuje upravo Himki, nakon što ga je u prvom delu sezone savladaoi na gostovanju 77:69. Himki bi pobedom ’pobegao’ Rusima na dve pobede više, a eventualni trijumf od osam ili više razlike bi im osigurao bolji međusobni skor sa Izraelcima.

Panatinaikos je sebi zakomplikovao stvari sa čak četri poraza u poslednjih pet mečeva i nalaze se na deobi šestog mesta sa skorom 14-11, isto kao Himki.

Gostuje Unikahi, koja se sigurno neće predati bez borbe, iako momci iz Malage imaju samo minimalne šanse za prolaz dalje. Grcima neće pomoći ni potencijalno odsustvo Gista, Papasa i Lodžeskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve