Vranješ: Pokušaćemo da iznenadimo Zvezdu

Košarkaš Mornara Nemanja Vranješ rekao je da je Crvena zvezda favorit, ali da njegova ekipa ne želi da se preda u polufinalu ABA lige.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Foto: Crvena zvezda mts
Foto: Crvena zvezda mts

Zvezda i Mornar će se sastati u polufinalu regionalnog takmičenja u seriji koja će se igrati na dve pobede.

"Crvena zvezda je favorit za osvajanje ABA lige. Nama je velika nagrada za sve uspehe u ovoj sezoni to što igramo protiv evroligaškog tima dve ili tri utakmice u polufinalu. Sigurno je jedino da i ne mislimo na predaju unapred, naprotiv, pokušaćemo da napadnemo Zvezdu i napravimo iznenađenje", rekao je Vranješ za sajt ABA lige.

Vranješ je naveo da pred duel sa beogradskim klubov vlada "ogromna euforija" u Baru i veliko je interesovanje publike.

"Ogromna je euforija u gradu i veliko intersovanje publike jer u plej-ofu igramo sa evroligaškim gigantom. U našu najuspjšniju sezonu u istoriji lepo se uklopilo ime Crvene zvezde. Siguran sam da će Topolica u revanšu biti mala da primi sve zainteresovane ljubitelje košarke", istakao je Vranješ.

On je naveo da su svi u klubu "jako ponosni" na uspeh Mornara i da se isplatio kvalitet rada tokom cele sezone.

"Jednostavno, sada svi u klubu uživamo i, zapravo, igramo se košarke", dodao igrač Mornara.

Po njegovim rečima, Mornar je u prvom delu sezone gradio svoju igru i tad "nije bilo baš najbolje", ali da je ona bila sve bolja kako je sezona odmicala.

"Mi smo u prvom delu sezone gradili našu igru. U početku i nije bilo baš najbolje, imali smo nekih neočekivanih poraza, ali kako je vreme odmicalo, kako smo počeli zacrtano da sprovodimo na terenu, tako je i naša igra bila sve bolja. Sada igramo jednu dobru košarku i sa razlogom bi trebalo svi da nas se plaše. Siguran sam da ćemo nastaviti u istom stilu, iako ostaje veliki žal što se naš najbolji igrač Uroš Luković povredio. Njegov izostanak je jako veliki hendikep, ali i to je sport i mi idemo dalje", rekao je Vranješ.